Mit lehet tenni a munkáltatómmal szemben?
Egy iskolában dolgozok 14 éve, informatikusként. Megromlott a környezet, és már az van, hogy nem érzem jól magam a munkahelyemen, bőven elegem lett 14 év alatt, főként a vezetőséggel, sok megbotránkoztató szituációt felsorolhatnék, de a lényeg hogy elegem van, itt akarom hagyni őket. És a gond pont ezzel van. Ha felmondok, van egy 3 hónap "kötelező ittmaradás" - én csak így hívom - azaz, nem mehetek jövőhéttől másik munkahelyre, mert itt ez így működik, hogy felmondás után le kell tölteni 3 hónap felmondási időt.
Ezzel több baj is van: A fene se akar még 3 hónapot itt keccsölni, nem véletlen akarok elmenni innen. És ha volna esetleg másik melóhely aki vár, mit mondok, jah majd 3 hónap múlva megyek? (nonszensz helyzet)
Kérdésem az, hogyan lehetne "kijátszani ezt"?
Pár ötletem van már, de meghallgatnék még, ha valakinek volna ötlete.
(gondolok itt a tartós TP-re, de azt mire fel, vagy ha nem veszem fel a telefont, nem jövök be dolgozni, azonnali hatállyal kirúgnak, stb)
A 14 év után esetlegesen járó végkielégítésben már nem is reménykedek, mert azt a KLIK olyan feltételekhez köti, hogy arra nincs esélyem, meg ha én megyek el, amúgy sem jár)
Azt azért beláthatod, hogy nem állhatsz fel csak úgy egy felelős munkakörből, hogy akkor holnaptól nem jövök és basszódjon meg minden, ahogy van. Ugyanúgy meg kell szervezni a helyettesítésed, valakit felvenni a helyedre, betanítanod a helyi munkarendbe, átadni a meglévő feladataidat és lezárni a folyamatban lévőket stb. Ezért van a klasszikus 30 napos felmondási idő, hogy ebben az időszakban legyen elég időd lezárni a munkaviszonyt, és át tudjon a munkáltatód is állni egy másik emberre.
Ha ez nálad 3 hónap, akkor 3 hónap. Minél később mondasz fel, annál később is telik le.
Menj be, majd a mosdóban öblögess és a nyakadhoz is kenj valami jó erős szagú piát, majd szólj be mindenkinek valamit!
1-2 nap, és ki vagy rúgva.
Köszönöm a válaszokat.
Elég nehéz ügy, mert aki nem dolgozik ilyenben, nem látja a közvetlen problémáim. A válaszok jogosak lehetnek. De a munkám átadása pedig talán nem követel új ember betanítását, de ez volna a legkevesebb. Tanár munkáját közvetlen segítő vagyok, informatikai munkát látok el. Sajnos "a bőven már nem érdekel, csak innen el" kategóriában járok.
Amit hallottam "legjárhatóbb út" a "hazamegyek és nem jelzek magamról/nem érnek el" mód az ami egyszerű munkáltató általi kirúgással jár/járhat. Nagyon szomorú az is, hogy az iskolában egy informatikus, aki nélkül kb már megáll a élet, roppantúl alul van fizetve, és emellett a kerítésfestést is kiadják feladatként - némi túlzással, de igaz - mindenzt szinte minimálbérért. Nem panaszkodni akarok, hanem jobb állás után nézni, és itt ezügyben ennek a lehetőségeit próbálom felderíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!