Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kést 6 vagy 8 cm-től lehet...

Kést 6 vagy 8 cm-től lehet tartani civilként?

Figyelt kérdés
Utána néztem, és én 8-at találtam, de mindenkitől azt hallom, hogy 6 cm. Nekem multitool-ban vannak 7 centis élek. Most ez pontosan hogyan is van?

2024. júl. 25. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz: a) * az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja [...]"

Amíg hatályos a rendelet, ez van érvényben.

2024. júl. 25. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, mit értesz tartani alatt. 90 centis bozótvágó is lehet nálad. No meg kenyérvágó kés sem rövidke. A hangsúly azon van, miképpen van nálad. Gyári csomagolásban, vagy élét biztonságosan becsomagolva, élvédővel ellátva táskád mélyén, kocsi csomagtartójában lehet. Ha felkapom és szúrokra van esély, akkor nem.
2024. júl. 25. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Tartani bármilyet lehet. Nekem 25 cm-es késem is van itthon, és teljesen legális.

A 8 cm-es pengehossz arra vonatkozik, hogy pl. a zsebedben hordod, vagy neadjisten a kezedben. Közterületen csak akkor lehet nálad 8 cm-nél nagyobb, ha az indokolt okból van nálad (pl. szállítod a használat helyére), és becsomagolva, de legalábbis elpakolva, mások által nem láthatóan viszed.

2024. júl. 27. 09:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!