Mi a véleményed azokról a magyarokról ,akik nem tudják a magyar himnuszt?
3-as
Őszintén megszólva :)
Én sem tudom a magyar himnuszt.
De én nem tartom magamat műveletlennek ,mert én ünnepélyes alkalmanként az internacionálét éneklem.
Tudom a himnuszt, de...
Mindig úgy voltam a kötelezően megtanulandó dolgokkal, hogy ez erőszak, nehezen fogadja be a gyomrom. A történelem is olyan, hogy a nyertes írja, nem a vesztes, miért kellene nekem mindent elhinni, csak azért, mert ez az előírás?! Ki állítja biztosra, hogy minden úgy volt, ahogy lenyeletik velem? Mi hasznom lesz abból a későbbiekben, hogy megtanulom egy 100+ éve elhunyt költők versét, ami nem érdekel egy cseppet sem? A világ változik, más nemzetek himnusza vidám, éltető, bíztató, erőt adó, mi meg maradunk ennél a sötét, gyászos hangulatú vacaknál, csak mert kötelező és persze illendő kívülről fújni, mert le vagy nézve, ha kilógsz a kinevelt klónok sorából.
8-as
Egyetértek :)
Maximálisan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!