Ha valakit közmunkára és pénz büntetésre itélnek, de van neki bejelentett munkája olyankor mi a teendő? Fel kell mondania?!
Elég komoly fogalomzavariban vagy kérdező!
Közmunkára SENKIT SEM ÍTÉLNEK, mert ilyen nincs.
A közmunka egy szociális alapon működő, rászorultsági tényezőt is figyelembe vevő ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL BIZTOSÍTOTT MUNKALEHETŐSÉG!!!!
SEMMI KÖZE A BÜNTETÉSHEZ, már jogilag.
(persze élheted meg büntetésként a közmunkát.)
Amiről Te beszélsz, az a KÖZÉRDEKŰ MUNKA, ami viszont már egy büntetési nem a büntetőjogunkban.
Olyan nincs, hogy közérdekű munka és pénzbünti egyszerre. Ezt ugyanis kis hazánk joga nem engedi egymás mellett.
A közérdekű munkát nem lehet megváltani.
Ha nem teljesíted, akkor le kell ülni, 4 óra közérdekű meló felel meg egy nap szabvesztnek.
Az átszámítás mértékét a kiszabó határozat tartalmazza, de erre külön fel is hívják a figyelmedet a kihirdetéskor.
Szabadidődben, ill. hétvégén kell teljesíteni, nem érinti a hivatalos "rendes" munkaidődet.
Nem kell felmondani.
"17: Nem értem, mi a gond. Leírtam, amit hallottam egy büntetésből közmunkázótól."
Hát igen.
Egyetlen dolog van csak, ami a fénynél is gyorsabban terjed:
Az emberi f@szság!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!