Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Zenei alapot el lehet venni,va...

Zenei alapot el lehet venni,vagy kell hozzá engedély?

Figyelt kérdés
Ma szólt a rádióban egy zene,én kicsit át formáztam,ilyet lehet csinálni?

júl. 16. 00:06
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
amig nem adod ki, meg nem jatszod le masnak, nem teszed fel netre, addig azt csinalsz vele amit akarsz
júl. 16. 05:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Kicsit át formázni egy zenét lehet? Mármint,ugyan az a dallam,de mondjuk más hangszerrel
júl. 16. 13:50
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem
júl. 16. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

A fél világ kárpótlásokat fizetne...

Lényegében már bármire rá lehet húzni, hogy ez vagy az, ekkor vagy akkor, így vagy úgy megírt előttünk mindent is...

Szerintem az a lényeg, hogy nyilvánvalóan átdolgozott dalt/zenét ne anyagi haszon szerzésére használja fel az átdolgozó ember és ne is palástolja, hogy átdolgozta az adott dalt, amennyiben tud is arról, hogy egy meghatározott és már létező valami az alapja az átdolgozásnak.

Az meg már megint egy másik történet, ha valakinek más ember által már megalkotott dalhoz hasonló alkotás pattan ki az agyából és nincs tudomása arról, hogy amit megírt, konkrétan hasonlít egy már megírt dalhoz.

Senkit nem lehet elmarasztalni, büntetni azért, mert nincs tudomása egy dal létezéséről! Ennyi!

júl. 17. 17:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Konkrétan az Omega ilyen tartalmú vergődésein szoktam jókat mulatni!
júl. 17. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!