Ha bankszámlára kérem az üveg visszaváltási díjat, adózni kell utána ?
Valahol a visszaváltó mobil appon ,a szabályzatban olvastam .
Amikor regisztráltam, és elfogadtam a szabályzatokat.
A folyószámládon beérkező átutalás tranzakcióként jelenik meg. Nem tudok olyan folyószámláról, amelynél beérkező átutalás esetén a pénzintézet díjat számítana fel; de ha lenne, ez akkor sem adó.
Közvetve, adózhatsz utána.
A beérkező átutalás összege növeli a folyószámla egyenleged, és az egyenleg után kamatot fizetnek. Elég általános, hogy a kamat évi 0,01%, ami azt jelenti, hogyha betéti díjból származó 10000 Ft-ot (200 db 50 Ft-os betéti díj) egy évig tartasz a számlán, akkor ez esetben arra 1 Ft kamatot kapsz. A kamat után 15% személyi jövedelemadót+13% szociális hozzájárulási adót kell fizetni, ezt a pénzintézet vonja le és fizeti be. 1 Ft kamat 28%-a 0,28 Ft, a kerekítési szabály szerint 0 Ft adót kell fizetni.
Ahhoz, hogy legalább évi 1 Ft adót kelljen fizetni, az éves kamatnak legalább 1,9 Ft-nak kell lennie, ennyit akkor kap valaki, ha 19000 Ft-ot tart egy évig a folyószámláján. Ez, 380 visszaváltott palack, fémdoboz visszaváltásából származik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!