Pályaelhagyás de hogyan?
Sziasztok!
28 éves vagyok és jelenleg még óvodapedagógusként dolgozom de gondolkodom a váltáson. Hat éve kezdtem el egy oviban dolgozni ahol elég változatos volt az életutam. Szinte végig egyedül pár nélkül vittem a csoportjaimat minden papírmunka rám hárult és kezdőként ez cseppet sem tett jót a szakmai fejlődésemnek hiszen nem volt előttem példa akitől tanulhattam volna. Négy évvel ez előtt tagóvodavezető helyettes lettem mert senki nem vállalta. Két éve nyugdíjazás miatt én lettem a tagóvoda vezetője. Sok körülmény nehezítette hogy mind az irodába mind a csoportban helytálljak de a fő nehezítés a tapasztalatlanságom volt. Mi egy nagy vezetés alá tartozunk ahonnan a legjobb jóindulattal is csak minimális segítséget kaptam. Az előző vezető mindig azt mondta akkor vagyok jó vezető ha nem jelentek felfelé gondot. A lényeg hogy most “az én kérésemre” lemondattak. Az egész eljárás nem volt emberhez méltó. Egy ideje érzem hogy kiégtem ebben az egészben és nincs életkedvem bejárni. Úgy érzem szükségem van a váltásra fiatal vagyok még nem így szeretném a mindennapjaimat tölteni hogy körülbelül semmi motivációm bent lenni és az a munka ami a hivatásom volt most nyűg.
Illetve megint azt szeretnék ha én lennék a helyettes amit én nem szeretnék elvállalni mert ugyan annyi munkám lenne mint most ráadásul töredéke pénzért és valahogy az az érzésem hogy a megbecsülés sem lenne több mint most. Amióta ez a dolog zajlik pánikrohamaim vannak, nagyon félek hogyha váltok akkor egy óvodapedagógusi alapdiplomával és egy közoktatás vezetői szakirányúval nem fogok kelleni máshova. Hiába van egyébként széles területen tapasztalatom a vezetőség miatt(gazdasági, tanügyi, munkaügyi) Teljesen más területen szeretnék dolgozni akár adminisztrációs vagy ügyintézői területen. Volt aki váltott? Mit tanácsolnátok mert úgy érzem ez az állapot se nekem se környezetemnek nem jó. Nem tudom ezt tovább szívvel lélekkel csinálni. Ma már máshogy döntenék abban a helyzetben amiben voltam négy éve de azon hogy egyedül viszem a csoportot nem változtatna az sem hogy nem vagyok sem helyettes sem vezető.
Köszönöm ha választ, tanácsot, támogatást kapok!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!