Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Amazon Foxpostba rendelése ?

Amazon Foxpostba rendelése ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sürgősen az a kérdésem lenne, hogy az amazon csomagomat foxpost automataba szeretném rendelni. Ugye kérte rendeléskor a címet/automatát, ahová kérem, és én felmentem a foxpost weboldalára, hogy keressek valami számot, amit beirhatok oda. Rakerestem automatára a térképen, es kiadta az automata számát elvileg: HUxxx (a három x azok a számokat akarják jelezni). Elfogadta, megrendeltem. De jól csináltam?

2024. jún. 26. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2024. jún. 26. 14:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerződve van az Amazon és a magyar Foxpost a küldemények átvételére? Mert ha nem, és csak úgy önkényesen megadtál egy random csomagautomata azonosítót, azzal lesznek még gondok. Egyrészt a Foxpost rendszere nem fogja beregisztrálni a küldeményt, mert nem is tud róla, másrészt a kézbesítő nem kap semmilyen kódot amivel az automata rekeszét kinyissa és ott elhelyezze a küldeményt.

Egyrészt a Foxpost oldalán az Amazon szóra nulla találatot ad. Másrészt maga a Foxpost úgy definiálja magát, mint "Belföldi csomagfeladás gyorsan és olcsón", míg te külföldről rendeltél.

Az, hogy az Amazon valamilyen csomagauatomata azonosító is elfogad, nem következik belőle automatikusan, hogy minden ország minden szolgáltatójával működik. Ugyebár magyar Amazon nincs is, így a német vagy brit felületet használtad valószínűleg, ami az ottani piacra van elsődlegesen szabva.

Persze én is tévedhetek és hülyeséget beszélek, de én egy ilyen helyzetben a Foxpost ügyfélszolgálattal gyorsan felvenném a kapcsolatot, hogy ők tisztázzák, és ne egy random netes kommentelő. Mert szerintem azt a csomagot egyből visszaküldik a feladónak.

2024. jún. 26. 14:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem, teljesen igazad van, szerintem. Tényleg nem néztem meg, h lehet-e egyáltalán bele rendelni :'D

Ha visszaküldik a feladónak, utána mit csinálnak vele? Küldenek bármilyen emailt a helyzetről? Sajnos már nem tudok módosítani a címen, úgy tűnik, ezért fontos.

2024. jún. 26. 20:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Minden rendben, felvettem a kapcsolatot az amazonnal és simán csak várnom kell, aztán utána majd írnom kell nekik.
2024. jún. 26. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!