Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hasonlóan reagálnátok ezekre?

Hasonlóan reagálnátok ezekre?

Figyelt kérdés

Kb az összes ismerősnek ritkán válaszolok és sok idővel utána, mert egyszerűen nincs időm semmire

És az idegesít a legjobban, hogy konkrétan számon vagyok kérve olyanokkal, miért szakadt meg a beszélgetés, miért nem válaszolok, meg hogy eltűntem és miért van

Titeket is zavarna, ha el lennétek számoltatva úgy mint én?

2024. jún. 20. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az ismerőseid oldalára állnék.

Engem is zavarna, ha valakivel beszélgetek vagy kérdezek tőle valamit és akár órák múlva ír csak vissza....főleg ha esetleg fontos lenne a válasza.

2024. jún. 20. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem vagy te introvertált?
2024. jún. 20. 22:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem
2024. jún. 20. 23:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire vagy elfoglalt? Mivel vagy elfoglalva? No nem mintha vájkálni akarnék a magánéletedben, de sokszor ez a "nem érek rá" csak kamu duma.

Én pl. kifejezetten utálom, amikor valaki így egyszercsak hirtelen nem válaszol, de még csak nem is jelez, hogy akkor most nem fog ráérni, el se köszön, azt se mondja, hogy bakiftty...

Egyszerűbb lenne, ha kerek perec megmondanád, hogy most épp nem érsz rá, meg bele se kezdenél beszélgetésbe akkor, ha épp nem fogsz ráérni, vagy pedig ha nem akarsz valakivel beszélgetni, akkor azt mondanád meg...

2024. jún. 20. 23:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell fűvel-fával tartani a kapcsolatot. Szelektálni kell és a normálisabb embereket megtartani.

Ugyanis, ha ismerős vagy bárki nem válaszol nincsen senkinek se joga számonkérni, kivéve ha pl szoros/közeli kapcsolatról van szó.

Pl nem ment el a találkozó helyszínére időben és 2 órát vártál a semmire.

Érdekes, jómagam olykor vagyok úgy, hogy hetekre, hónapokra eltűnök. Mégse kértek számon az én ismerőseim, barátaim.

Az online-n térben ne legyen már számon kérve az ember... Ha személyes lebeszélt programok vagy talikról van szó az már más, mivel ott lebeszélt dolgot rug fel az ember.

Az a baja a nép egy részének, hogy megszokott a 0-24 netes elérhetőség és ott s akkor pofátlankodnak be az emberek ahol tudnak a másik életébe, holott párhuzamosan létezik és megy a való élet.

Attól, hogy aktív a zöld pötty nem azt jelenti, hogy te mint felhasználó levelezgethetnéked van emberekkel. Ezt nem érti az ostoba réteg.

Pl zenét hallgatsz és relaxálva utazol úgy, hogy elérhetőt jelez pl messenger az nem egyenlő azzal, hogy a figyelemhiányos, otthon unatkozó vagy szimplán magányos számonkérőket akarod beszéltetni.

Megoldás: emberek szelektálása, adott platformok, üzenet felületek kevesebb használata vagy rejtett mód bekapcsolása.

Neked is jobb lesz közérzeted, ők pedig megtanulják,hogy vannak határok, amiket nem léphetnek át és nincs joguk sima ismerősként számonkérni téged. A te időd, te döntöd el mit kezdesz vele. Az pedig más kérdés, hogy mikor van olyan idő, amikor mindkét fél ráér.

De pl mi akkor írunk, amikor éppen ráérünk vagy kedvünk van.

Max ha dumálni, talizni akarunk egyeztetünk időpontot, amikor ahogy alakul.

Egymás tisztelete alap, ahogy az is, hogy nekem mindegy mi miatt mond nemet valaki éppen talira.

Ha gyerekkel fogalkozik, ha párjával, ha mással, vagy ha csak pihenni akar... Stb.

Mindenhez joga van.

Ahogy nekem is.

Ha tali van megbeszélve és valamelyikünknek csak pihenhetjéke van egyedül, az is teljesen rendben van.

Csak ne hazudjon, kammantson. Elég ha annyit mond "bocsi mégse megyek holnap", csak szóljon időben az én időmet is megtisztelve, hogy ne potyára készüljek stb.

Egyik barátnőmet kb fél év alatt sikerült rávennem a kapcsolatunk elején, hogy ne kammantson. Gyenge kifogásokat mondott adott esetekben, amikor lemondott valamit.

Aztán személyesen mindig mondtam neki:

Figyi, barátok vagyunk és értelmes emberek, nem kell semmi kamu kifogás. Csak mondd meg, hogy nem aktuális a tali, okot se kell mondanod. Az se baj, ha simán pihenni akarsz, teljesen rendben van. Miért haragudnék rád? Mert mersz pihenni? Ugyan. Barátok vagyunk, annyit kérek csak, hogy legyünk őszinték.

Én is mondok nemet több embernek. Értelmes ember elfogadja, az ostobább nem.

Megjegyzem: mindig a legkorrektebben igyekszem intézni. Pl időben szólok.

Ezt viszont fordítva is elvárom.

A mi társaságunk pedig ilyen. Így nincs számonkérés, se hiszti stb.

Tegyél rendet, de úgy, hogy te magad is tisztességgel állsz a dolgokhoz.

Ha nem és megbízhatatlan vagy, akkor jobb ha csak nem elérhetőre kapcsolod magad.

2024. jún. 21. 07:51
 6/7 anonim válasza:
78%
Nem zavarna, megérteném a másik nézőpontját is.
2024. jún. 21. 08:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez szerintem nem normális. Viszont akikre valóban időt szeretnél szánni a magánéletedben, azt általában meg tudod oldani, nemde?
2024. jún. 22. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!