Mi értelme van hogyha chess.com-on játszok és a végig a paraszt akar királynövé meg ilyenekké tud válni?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom rendes vversenyeken nem igy van .máj. 6. 10:34
1/7 Spelenor válasza:
Rendes versenyen is így van, csak ott nem tudják kivitelezni
2/7 anonim válasza:
Mert ez a sakk egyik szabálya,hogyha végig ér a gyalog akkor át kell(!) változnia. A gyalogot vezető játékos dönti el, hogy vezérré, bástyává, futóvá, huszárrá változik. Ez a szabályok szerint még a lépés része. Azaz pl. ha beér a gyalog és vezérré változik ezzel tud mattolni, nem kell még egy lépést kivárni.
3/7 anonim válasza:
Azért mert akkor a gyaloggal nem lehetne mit kezdeni miután végig ment.
Amúgy meg logikus, végig ment a csata mezőn, túlélte, esetleg még le is ütött 1-2 bábut. Jutalmul pedig előléptetik:D
4/7 anonim válasza:
Meg kéne tanulni előbb a sakk szabályait. Ha olyan gyenge az ellenfeled, és annyi időd van játszani, akkor akár 9 vezérrel is játszhatsz (csak ügyelni kell, hogy a közben véletlenül ne adj mattot...)
5/7 anonim válasza:
4: és 9 vezérrel el tudsz képzelni olyan táblat képet ami nem matt egyből? Nem rajzoltam le, de szerintem nem lehet úgy elhelyezni a táblán 9 vezért (főleg ha gyenge az ellenfél), hogy az ne legyen helyből matt.
6/7 anonim válasza:
A vezérré alakult gyalogokat mindig egy adott sarokba vive két-három másik tiszttel fedhetők annyira, hogy a tábla másik felén marad mozgástere az ellenfélnek. Nyilván ellépni velük nem szabad a felfedett sakk miatt. (De az egészet csak lehetőségként, és nem megvalósítandó ötletként vetettem fel.)
7/7 anonim válasza:
Az izolált gyalogra figyelni kell, mert csak látszólag veszélytelen, a ló a legjobb blokk, izolált gyalog ellen, figyelj oda, ne jusson az utolsó előtti sorra a királlyal szemben, mert alátamaszthat egy sakkmattot.
A látványos taktikai húzasok helyett a stratégiai húzások hosszú távú sikert hozhat, a gyalogok nagyon veszélyes a tisztekre is, amikor nem izolált kettőt is támadhat a középjaték során, például futót és lovat, a legszebb amikor egy en'passantból alakult ki ez a pozíció.
Ne aggódj, csak 550 az ELO a chess.com
Itt a legutóbbi party-m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!