Költözés babával külföldre!?
Sziasztok!
Olaszországba fogunk kimenni.
Amikor mennénk ki akkor lesz a kisbabánk 9hónapos. Apa fog kint dolgozni. Én gyed-en vagyok. Előre láthatólag 1-2 évet szeretnénk kint lenni.
1. Azt olvastam hogy nem kötelező ottani lakcímet csináltatni, mert eu-s ország ez igaz? Vagy célszerűbb lenne? Csak magamnak azért nem szeretnék mert akkor megszűnne a gyed-em szerintem.
2. Ugye a kisbabánknak lesznek még oltások. Ezekre haza kell jönnünk, vagy ott is beadhatják? Illetve a védőnőhöz is azt olvastam, hogy 1 éves korig minden hónapban el kell mennünk. Mi történik ha nem megyünk?
3. Ha ott történik valami a kisbabánkkal pl lebetegszik, akkor elég ez az eu biztosítási kártya?
Nem tudom ezekkel a kérdésekkel kihez fordulhatnék segítségül?
Előre is köszönöm!
Kérsz a védőnőtől időpontot és a fejlődés követés témát megbeszéled vele.
Az oltásokért hazajössz, mert kint van, ahol nem kötelező, s a gatyádat is ráfizeted.
A tartózkodási helyed nem kell megadni ahhoz, hogy a neked járó gyedet, gyest a számládra utalják.
A megadott linken belül ezt olvasd el:
Eltérések az utasbiztosítással szemben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!