Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem el az animálást?

Hogyan kezdjem el az animálást?

Figyelt kérdés

Nos tehat egy rettentoen rosz helyzetben vagyok most mert cserben hagytak engem ugy volt hogy lesz egy animacios filmem az o.W.n Medicről de sajnos az animatorom aki csinakta volna o azt mondta hogy nem csinalja meg de azelott valaki mas mar volt aki ekezdte megcsinalt egy 13 masopderces jelenetet de aztan abba is hagyta, szoval tehat nincs senki sem aki megtudna csinalni hiaba kerestem es hat YouTubeon minden nap iratkoznak a csatornamra es ma lesz 10K feliraktkozo es egyszeruen nem tudom mit tegyek.

Arra gondoltam hogy elkezdek csinalni flipaclip appban egy 2d kb 10 perces animaciot de semennyire nem megy mar 1 éve csinálom de semmi eredménye azóta 1 masodperces felj mozgást sikerült csak csinalnom de azt hiszen nem is fogom tudni megcsinalni, gondolkodtam azon is hogy inkabb elkezden kepregeny verzioban megcsinalni csak hat az meg eleg unalmas lenne de egyreszt amugy jo is lenne, de nem hiszem hogy azt szeretnek az emberek, 2d animaciot meg soha nem fogom megcsinalni max 4 év mulva ha be tudnam fejezni azt a 10 perces 2d animaciot de az meg rengeteg ido, es hat megigertem a feliratkozoimnak hogy én fogom folytatni a sorozat befejezo reszet egy db SFM animatort sem taltam aki megcsinalna nekem

Szoval egy kerdessel fordulok hozzatok hogy

Szerintetek melyik lenne erdemesebb

Elkezdjem megcsinalni kepregenyben ami azt hiszen 1 vagy fel ev alatt kesz lesz, vagy csinaljam az animaciot amivel szenvedek es szinte soha nem leszek kesz? Hiszen magamtol nem is tudok olyat csinalni 2d animaciot hogy valaki pl ut vagy rug vagy ilyesmi es egyreszt amugy en is nagyon akarom ezt au SFM animaciot csak hat nincs gepem se laptopom csak egy telefonon az anyagi helyzetunk miatt, szoval igy mas valasztasom nincs

Meghat azon is gondolkoztam hkgy csinalok par masodperces kis 2d videokat nagyjabol aztan meg megeditelem es ugy kirakom vagy nem tudom nincs semmi otletem mit tegyek

Es hat ezt en is amugy nagyon akarom ha megsem talalok sehogy sem SFM animatort hogy egy sajat megtervezett 2d karakterem legyen mar amugy meg is terveztem hkgy nez ki a mesebe es nagyon jol nez ki par ilyen rajzot csinaltam is rola akit erdekel irhat es megmutatom

Mit tegyek akkor szerintetek?

ápr. 13. 12:33
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Leirtam fent a kerdesben hogy nem tudok mert nincs szamitogepem, venni meg nem tudok rossz annyagi helyzetunk miatt, ezert csinalom telefonon flipaclipben, mert mashogy nem tudom
ápr. 14. 13:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Pedig be kell ruháznod egy alap gépre.

Használtan 150 ezerből kb kihozható egy alap.

5-15 ezerért lehet kapni beviteli eszközt, rajzpadot.

A művészetek, alkotás, tisztességes hobbik mindig is igényeltek befektetést.

El kell szánnod magad, hogy a telóval való szenvedés helyett gépre váltasz. Milliószor gyorsabb.

Ideiglenesen felfüggeszteni a szabadidőd, rajzidődet és plusz melót vállalni 1-2 hónapig.

Azt pedig befektetni magadba. (anno megtettem, hajnali 4:40-től este 9-ig, főállásból a mellék állásba mentem)

Vagy, ha rugalmasabb vagy akkor külföld 1-2hónap abból már szép felszerelésed lenne.

Valamit valamiért. Kell lépni.

Vannak praktikus dolgok, ideiglenes megoldások az egy dolog, de a lónak a túloldalára se jó átesni, ahol mindennel spurkodsz, ám mégis szenvedsz.

Elhatározás kérdése.

Gépre pedig vannak animációs programok, ahol az AI besegít és nem kell minden képkockát megrajzolni, mert kipótolja a program. Persze ne nagy jelenetekre gondolj, hanem másodperc töredékekre.

Rengeteg jó funkció könnyíti az animálást.

Pl gyorsbillentyűk ismerete, több ujjas érimtőkijelző a folyamatos mozgatás, nagyítás, egyből rajzolás.

Vagy szerezz be egy hibrid laptopot. Pl Acer spin széria

10 ujjas érintés, praktikus, hordható, jól bírja az akku, érintőceruza stb.

Specifikációból a számodra ideálisabbat érdemes kiválasztani.

De ez csak egy példa.

Apropó, telefonra is rá lehet csatlakoztatni egeret és billentyűt is egy átalakító kábellel.

Legjobb ha vezetéknélküli szetted van és annak jeladóját rádugod telóra a kábellel.

Kérdés az, hogy van-e gyorsbill variációk teló progikhoz.

ápr. 14. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!