Mit jelent ez a szöveg? Miért tartják zseniálisnak?
Akkezdet Phiai, Budepesmód című számából van a szöveg, egy Rap Cinca videóban Zalán Tibor elismert író szerint zseniális szöveg.
"Töményszoknyaköltemény, klasszikus, de kortárs.
A konformizmus kosztümén
Pest a mélydekoltázs."
Egy magyarázatot kaphatok ennek a szövegnek a jelentéséről és magyarázatáról?
Hallottam olyat, hogy magyar tanárok órán betették az Akkezdetet.
A szoknya sose megy ki a divatból, gondolom a klasszikus és kortárs érthető - mindig megmarad, nem úgy, mint egy múló divat.
A konformizmus szó, vagy inkább a komformista ember, azt jelenti, hogy valaki igyekszik alkalmazkodni és megfelelni a társadalom elvárásainak, tehát ez a sor amolyan társadalombírálat, mondván Pest próbál megfelelni ezeknek az elvárásoknak (csak zárójelben teszem hozzá, hogy több kevesebb sikerrel).
A mélydekoltázsos részt sokat próbáltam értelmezni, gondolom valamiféle figyelemfelkeltésről lehet itt szó.
Önmagában azért tartják a szöveget zseniálisnak, mert kiemelkedő a szóhasználat, a metaforák mögé rejtett jelentés pedig lenyűgöző. Az egész Budepesmód szövege ilyen, ha egészben megnézed, talán könnyebb lesz értelmezni.
Nos, remélem, tudtam segíteni. :)
2-es
Köszönöm ez hasznos volt nekem, imádom a zenét is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!