Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Légyszi magyarázzátok el...

Légyszi magyarázzátok el nekem, hogy mi a lényege ennek a nyugdíjreformnak!?!

Figyelt kérdés

Nem értek belőle semmit, nem tudom, hogy mi ez a hiszti a magánnyugdíjpénztárak körül, nem értek a pénzügyi dolgokhoz.

24 éves vagyok, és minimálbér körül keresek.

Meg fogom szívni? Valaki légyszi próbálja leírni úgy, hogy én is felfogjam!

2010. okt. 26. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

A nyugdíj"reform" lényege, hogy utazunk az időbe a Kádár-rendszerbe, és azt a látszatot keltjük, mintha az Állambácsi mindig tudná fizetni a nyugdíjakat. (még ha a keresők és nyugdíjasok aránya már közel megegyezik a társadalomban) Ha megadják a lehetőséget arra, hogy az ember kilépjen a magánnyugdíjpénztárból, akkor ezzel sokan élni fognak, mert még mindig hisznek ebben a mesében. Pedig a valóság az, hogy a saját nyugdíjas korukat teszik majd még nehezebbé.

Valóság az, hogy - ma már - az egyetlen járható út, ha az ember egész élete során befekteti a keresete egy kis részét, amelyből majd később a nyugdíja lesz (vagy ha nem éri meg a nyugdíjas kort, a gyerekei örökli), nem pedig a most keresők hozzájárulásából próbálják fizetni. (amely igazából alig fedezni az év nyugdíjkifizetésének felét) És ettől nem csak azok fosztják meg magukat, akik kilépnek, hanem a kormány is megfosztja azokat, akik most bentvannak, mert nem engedik át az erre szánt befizetésüket a pénztárakba (és nem kamatozik ott). De persze a kormánynál több marad.

Te minibálbéresként mindenképp szívod (reform nélkül is), hiszen a nyugdíjad arra lesz talán elég, hogy ne halj éhen. Ráadásul ha Te is az államra bízod magad, akkor csak a jó Ég tudja, mennyi nyugjdíjat szánnak majd neked 40 év múlva.

2010. okt. 26. 12:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2010. okt. 26. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!