Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mivel magyarázzátok a dezsavűt?

Mivel magyarázzátok a dezsavűt?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom!de nekem nagyon rossz érzés!mert olyan mintha már ez megtörtént volna, és nem emlékszek mi van tovább!hogy mitől kéne most tartanom...

Te mivel magyarázod?

2009. júl. 29. 22:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tényleg megtortént már a dolog, és ezért villan be a kép, vagy tényleg találkoztunk már azzal az emberrel, csak nem tudjuk.

Esetleg a lelkem volt kapcsolatban az eseménnyel/hellyel/személlyel. Vagy elozo élet...

2009. júl. 29. 23:08
 3/9 A kérdező kommentje:
ha csak 1-2-szer fordulna elő akkor azt monom hogy már megtörtént... De velem eléggé sokszor fordul elő ahoz , hogy ezt mondjam.
2009. júl. 29. 23:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
sokan azt mondják, hogy előfordulhat, hogy az egyik szem egy pár század másodpercel később látja az épp történő dolgot, ezért az agy egymás után dolgozza föl 2x ugyan azt, ezért az ember úgy érezheti, hogy ez már megtörtént.
2009. júl. 30. 00:45
 5/9 anonim válasza:
Begépelek egy cikket: "A deja vu francia kifejezés, jelentése "már látott". Az agykutatók rájöttek a rejtély nyitjára. Valójában emlékezetirritációról van szó: egy pillanatra megszűnik a rövid és hosszú távú memória összehangoltsága. Ugyanis túl közel van egymáshoz a régmúlt emlékeinek meg a jelenleg átélt eseményeknek, érzéseknek a központja. Ilyenkor elég egy illat, de egy szó is összemoshatja a múltat a jelennel, majd ezt a szituációt az agyunk tévesen kiterjeszti az egész helyzetre." Eddig nekem ezzel a dologgal kapcsolatban ez a cikk mondta a legtöbbet.
2009. júl. 30. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:

hát azt nem tudom, mivel magyráznám, de nekem is elég gyakran van ilyenem, én szeretem, mert pl. volt olyan, amikor meg tudtam vele akadályozni egy veszekedést. tudtam, hogy ha ezt és ezt mondom, akkor veszekedni fogunk..szóval nem mondtam.

és amúgy egyik barátnőmnek is rossz érzése van dezsávűkor..

2009. júl. 31. 01:23
 7/9 anonim ***** válasza:

"A de ja vu hiba a Mátrixban"

Én sajnos nem tudom mi idézi elő ezt az érzést, de velem is volt sokszor!És nagyon idegesítő pl amikor mondanak valamit, én meg úgy érzem már megtörtént, vagy tudom a következő szót stb.

2009. aug. 12. 02:38
 8/9 anonim válasza:
szerintem ez a szemes dolog hulyeseg mert en mindig kitalalom mit fognak mondani vagy ki mit fog csinalni... sajnos... nagyon idegesito
2010. dec. 22. 16:49
 9/9 anonim válasza:

Velem egyre gyakrabban történik meg.. főleg iskola vagy szabad téren való létemkor.

Tetszik is meg nem is.. nem mindig emlékszem a részletekre így olykor idegesítő és nincs sok értelme..

de amikor valamit sejtek a (múltbéli-jövőből) az jó :P

(15/F)

2011. máj. 3. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!