Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen fazekat vegyek?

Monk1 kérdése:

Milyen fazekat vegyek?

Figyelt kérdés
Olyat keresek, ami max 20 ezer ft-ból kijön. Legalább 7L-es. Mindenre használható. Akár sütőben is. És az egészségre nem káros. Napok óta olvasgatom, de ami tényleg jó, az kb 40-50 ezernél kezdődik. Sajnos én nem tudnék érte annyi pénzt adni. A tefalokat nézegettem, de annyira vegyesek a vélemények, hogy már nem olyanok ezek sem mint régen, hogy azt elvetettem. Ezt az egyik oldalon olvastam: "Gyakran előfordul, hogy a jó hírű gyártóktól származó edények álcája alatt olyan hamisítás található, amely a megengedettnél (10 és 18%) nagyobb mennyiségben tartalmaz réz-, nikkel- és krómtartalmú szennyeződéseket. A nemvas fémek a lével reakcióba lépve mérgező sókat képeznek. A nem megfelelő minőségű edényeket az áruk alapján határozza meg, amely nagyságrenddel alacsonyabb, mint a márkás edényeké. Az ilyen serpenyőben főzött ételnek fémes íze van". Szóval nem egyszerű ez. És ugye a pénz miatt korlátozottak a lehetőségeim. Amit tudok hogy zománcozott, alumíniumot, teflon bevonatúakat nem akarok. Szénacél fazekakra mondják hogy a legjobbak. De sok helyen nincs leírva hogy pontosan hány %-ban tartalmaz réz-, nikkel, illetve krómot. A sima rozsdamentes acélok hogy mennyire jók, egészségesek,azt sem tudom

2023. nov. 25. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem itthon rozsdamentesek vannak meg teflon.

A szénacélból max a bejáró cicák kapnak enni-inni, mert használhatatlan vacak volt.

Van egy évszázados zománcosom, a legjobb húsleves abban készül. Nyilván rendszeresen viszem a falunkban az öreg cigány bácsihoz, hogy foglalkozzon vele. Ha lepattan a zománc vagy valami.

Nem az edényt kell nézni, hanem az alapanyagot. Lehet neked akármilyen jó edényed, ha teszkó voljú csirkemellet meg csírás krumplit főzöl benne…

2023. nov. 25. 15:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Az alapanyaggal nincs gond. Azt mindíg nagyon megválogatom hogy mit veszek, és honnan. Nekem is anyámtól örökölt régi zománcozott lábasaim vannak, amik nagyon jók a mai napig is. Viszont az egyiket azért már szeretném leváltani. De ahágy oldal, annyi vélemény van. Azt tudom hogy olyat nem szeretnék amitől a későbbiekben beteg lehetek. Vagy legalábbis próbálom minimalizálni amennyire csak lehet. Vettem volna én zománcozottat is, de ezek a mai zománcozott edények már nem olyanok mint régen voltak. Szerintem nem egy szénacélról beszélünk. Hisz abból is van sok hamisítvány, és alja termék. A drágábbak tényleg jók. Külfőldi véleményeket is nézegettem, és a legtöbben ezzel voltak a leginkább megelégedve, minden szempontból. Csak ugye amikről ők beszélnek, azok nekem megfizethetetlenek. A rozsdamentes acél sem rossz, de hogy melyik márka lenne jó, ami legalább 7 literes, egészséges, és 20 ezerből kijön. Ha nem találok, vagy nem tud senki ilyet ajánlani, akkor lehet teszek még félre és veszek egy olyat ami megfelelő lehet. Csak hát azok minimum 50 körül vannak.
2023. nov. 25. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én szénacéljaim apum ajándékai voltak, cirka 300e volt. Nem az ára határozza meg, hidd el.

Egy edénytől meg nem leszel beteg!

2023. nov. 25. 16:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát ennyiért már jónak kéne lennie. Na, látod pont erről beszélek, hogy ahány embere annyi vélemény. Azért hosszú évek vizsgálatait azért jó figyelembe venni. Csak ezzel is az a baj, hogy évente változik ez is. A kerámiáról is annyira mondták hogy milyen jó, egészséges, aztán mostanában már kiderült hogy azért mégsem. És hogy nem mindegy hogy milyen kerámia. és hogy 100%-os e vagy nem. Mert amik keverve vannak mással, akkor már azok nem jók stb stb.. Az biztos hogy a régi edények jók voltak. De a mai hasonlók már meg sem közelítik azt a minőséget amik akkor voltak. Ha meg igen, akkor az megfizethetetlen. Azért kíváncsi leszek hogy milyen ajánlásokat kapok majd
2023. nov. 25. 16:42
 5/7 Senior Séf ***** válasza:
Az Inox edények általában jók.
2023. nov. 26. 17:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak a teljes összetételét a legtöbb helyen nem írják. Decemberben akarok vásárolni, addig még hátha lesznek akik konkrét márkákat is tudnak mondani, ilyen áron. Amik valós tapasztalataikon alapszanak. Levestől kezdve, a tőltött paprikáig mindre szeretném használni. Ezért fontos hogy milyen anyagokból van, mert nem szeretnék fémes utóízű ételeket készíteni. Vagy olyanokat amiktől talán 10 év múlva rákos is lehetek. De nagyon úgy néz ki hogy teszek még a 20 ezer mellé. és külfőldi vélemények, tesztek alapján vásárolok majd. Mert Magyarországon még valós tesztek sincsenek. Csak fizetett átverések. Amiket a M
2023. nov. 27. 19:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Véletlenül elküldtem, mielőtt befejezhettem volna. Szóval, amiket Magyarországi tesztekben jóknak mondanak, azoknak utána olvasva, a vásárlói vélemények pont az ellenkezőét írják. Szóval megbízhatatlanok ezek. Gondolom ki mennyit fizetett, úgy rangsoroltak.
2023. nov. 27. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!