Ez normális? Úgy beszélek/írok, mint Stephen King!
Most kaptam nagyon rá a könyveire, októberben ez már a 4., amit olvasok. Eleinte nem vettem észre magamon, de miután mások megjegyezték, rájöttem: nem ilyen volt a megfogalmazásom, szóhasználatom. És rádöbbentem, valahonnan ismerős. Igen. Ez King! Teljesen felvettem a stílusát, a karakterek stílusát, a szavait, a mondatszerkezetet. Most próbálok odafigyelni, hátha sikerül nem úgy írnom. De nem figyelhetek mindig oda! Nagyon beleélem magam a könyveibe, mind tetszik, ráz tőlük a hideg. Talán ezért? Egyáltalán normális ez? Olyan kifejezéseket használok, amiket a környezetemben nem is ismernek ( pl.: merülj alá) és mikor visszakérdeznek, mi ez, kiröhögöm őket, mi az hogy nem tudják. Aztán leesik, és elgondolkozom. Normális ez?
16/L
Normális. Bár én kifejezetten rühellem a könyveit, túl nyers a megfogalmazása. Azt viszont én is észrevettem már magamon, hogy - ha a szerző stílusát nem is - a könyvek szereplőinek néhány tulajdonságát könnyen átveszem, és csak nehezen vetkőzöm le magamról ezeket.
A te esetedre inkább az a megállapítás illik, hogy az olvasás fejleszti a szókincset :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!