Ha diszlexiás valaki akkor annak az udegennyelvi munkája nem értèkelhető? Továbba èrettseginel valaszthat nyelv helyett valami mas tantargyat pl fizikat?
Figyelt kérdés
2023. nov. 11. 20:05
1/9 anonim 

válasza:

Az idegen nyelvű érettségi alól felmenthetik.
2/9 A kérdező kommentje:
Ès az iskolai órák alól?
Mármint beüpne, de nem csinálna semmit, nem lehetne tőle semmit sem számonkèrni?
2023. nov. 12. 12:09
3/9 anonim 

válasza:

Nem, azért az nem ennyire egyszerű dolog, és garantálom, hogy nem a gyakoris válaszolók fogják felmérni a diszelxiád mértékét, ahogyan dönteni sem tudnak róla.
4/9 anonim 

válasza:

Az oktatásban pedig ugye elvárások vannak.
5/9 A kérdező kommentje:
Èrtem. Hol tudom eztbkivizsgáltatni és hogyan?
Amitbolvasok hosszabb szoveget nem tudom hogy mirol szol. Pl a romeo es juliat olvastam es a szovegertesem eppen hogycsak joszivvel lett 2es. Angolbol semmit nem tudok, egyszeruen nem ertem hiaba magyarazzak el 100szor es ujra. Nem tudok egy egyszeru parbeszedet megtanulni, nem tudom a nyelvi helyesseget.
De magyarbol is nagyon nagyon nehezen vagyok 2 esetleg 3 as.
Nem vagyok lusta mert tanulok de egeket nem tudom....
2023. nov. 13. 05:46
6/9 anonim 

válasza:

Fordulj orvoshoz, és majd az ő véleménye fogja eldönteni, hogy miből menthetnek fel, és azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a diszlexia egy kezelhető dolog, megfelelő kezelés mellett sokat lehet javítani rajta. Van diszlexiás ismerősöm, és képzeld, még az egyetemet is elvégezte. Bár az idegen nyelvek valóban megakasztják őt is.
7/9 A kérdező kommentje:
Igazából nekem is csak az idegen nyelvvel van kaki.
2023. nov. 13. 18:21
8/9 anonim 

válasza:

Akkor fordulj orvoshoz, hogy legyen róla bizonyítékod is, hogy diszlexiás vagy. Úgy felmenthetnek az idegen nyelvű érettségi kötelessége alól.
9/9 anonim 

válasza:

Orvosi szakvélemény is kell ehhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!