Angliában hogy működik a munkahelyi szabadságnapok kiadása?
5 napos munkahét és 8 órás munkanap esetén egy 23 éves munkavállalónak hány nap szabadság jár egy évben?
Ha nem év elején, hanem pl. július 1-én kezdődött a munkaviszony, Angliában is az adott évre, időarányosan állapítják meg a szabit mint itthon? Vagy van valami más szabály?
Itt élek, tapasztalat, dolgoztam sok helyen.
Pontosan úgy, mint magyarban. Vannak helyek, ahol korrektek, kiadják, kérdezik mikor akarod. Vannak helyek ahol sunyítanak, próbálják kihasználni hogy idegen vagy, és van a kettő között is. Pont mint otthon. Van hely, ahol megkérdezik, hogy ledogozod-e és kifizetik pluszban. A lényeg, hogy legyél képben, tájékozódj, mozogj a munkatársak között és ne szégyellj kérdezni. Nálunk éves szabi van, vagyis dec 31-ig ki kell venni ami jár, átvinni nem lehet.
Az én személyes véleményem, ha "szereted" a munkahelyedet, vagyis normálisan dolgozol, ha hívnak pár túlórára, akkor bemégy és nem fúrsz, pletykálsz, kavarsz, gyűlölködsz, akkor a munkaadó is ilyen lesz veled. Ha az ellenkező csoportba tartozol (a munkahely fészbukra van, lógás, munkakerülés, nem veszem fel a céges telefont) akkor számíts rá, hogy veled is hasonlóan bánnak majd.
Köszi, hogy leírtad.
Én az első típus vagyok. Szeretem a munkámat és a kollégákat is. Túlórázni sűrűn kell, egyelőre nem gond.
A HR-es azt mondja, hogy az éves szabi 28nap + a munkaszüneti napok, összesen 35 nap. Ami nekem furcsa, hogy 06.30-ig kell kivenni és utána töltődik fel újra 35 napra. Tehát nem úgy mint otthon dec.31-ig .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!