Ha valaki pl 17 éves lesz ilyen 1-2 hónap múlva akkor még azt mondjuk hogy 16 éves vagy már 17?
Figyelt kérdés
2023. szept. 21. 11:12
1/4 anonim válasza:
Leírtad a választ: "lesz". A születésnaphoz közel lehet azt mondani hogy '17 éves leszek', de azt nem, hogy 'vagyok', ha még mindig 16 éves. A negyed vagy fél években számolás 10 év felett már nem használatos, mert nem fejlődik senki olyan gyors ütemben, hogy meg lehetne különböztetni egy 16 és fél vagy 17 évest.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2023. szept. 21. 11:21
3/4 anonim válasza:
Szoktak ilyen témakörből emelt hangú eszméletcserék kerekedni...
Ha henteshez ("orvos") mész, akkor - én sem értem, miért, - az éppen töltött éveid számát irkálják be, ill. fel mindenhova, - holott ezt az évet még nem töltötted be! Én is amellett vagyok, hogy annyi idős vagyok, amennyit már konkrétan betöltöttem - a múltban, - mert ezt már megéltem - és "nem veheti el senki tőlem"! De az állam agya másként működik... Mindig úgy, ahogyan az éppen aktuális érdeke kívánja, - mondjuk ebből nem tudom, milyen előnyt kovácsolhat...
4/4 A kérdező kommentje:
Hát igen
2023. szept. 21. 16:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!