Állásinterjún tesztelhetik a nyelvtudásom?
Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, szállodában szeretnék dolgozni, de nem ilyen nagyon vendéges pozíciókban. Hr, pénzügy, ilyenekre gondoltam inkább.
Van nyelvi követelmény, (bár szerintem már minden hirdetésbe beleteszik) tesztelhetnek az interjún, hogy "akkor most beszélgessünk angolul"?
Mennyire gyakori ez munkahelyeken?
2023. szept. 18. 16:38
21/24 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy nem, csak kérdeztem, hogy mindig mindenhol teszztelni fognak ha kérnek nyelvet. Ennyi.
2023. szept. 19. 22:03
22/24 anonim válasza:
Nem lehet tudni előre. Sokmindentől függhet: hogy mennyi idejük van, hogy van-e kéznél olyan emberük, aki az adott nyelven le tudja tesztelni, hogy mennyire kell egyáltalán a szóbeli nyelvtudás az adott munkához, stb. De ha elvárják a nyelvtudást, akkor akár tesztelhetik is, arra készülj (lelkileg is, meg néhány kész válasszal a várható kérdésekre :) ).
23/24 anonim válasza:
Covid alatt állásinterjúztam telefonon (első kör a 3-ból). HR-es csajszival beszélgettem magyarul aztán minden figyelmeztetés nélkül angolra váltott és angolul folytattuk, aztán mikor végeztünk már németül köszöntünk el és beszéltük meg a további lépéseket. Ha benne van a CV-ben, akkor tesztelhetnek. Ez a stressz interjú, amikor megpróbálnak kizökkenteni és azt figyelik hogy mennyire tűröd a nyomást. Ez lehet pl. hogy az interjúztató megvárat, közbeszakít, nyelvet vált. Ha elvárás az angol nyelv a munkához, akkor tuti tesztelni is fognak. Lehet hogy nem rögtön az első fordulóban, de később biztosan.
24/24 anonim válasza:
És ha nem az állásinterjún, akkor a próbaidő során. Annyira azért nem nagy különbség. Sőt, még bosszantóbb is, ha felvesznek, elvégeztetik a kulimunkát, amíg a többiek szabin vannak vagy ilyesmi, aztán pár hét múlva repülsz és kezdheted elölről a munkakeresést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!