Debrecen BMW gyár állás interjúról borzalmas tapasztalatok ?
Ez egy vicc volt .
Elvárások a csillagos egekben.
Nem is a jövőbeli felettesem interjúztatott,teljesen más területről küldtek oda embert.
Pneumatika szerelés,elektromos áramkörök kapcsolási rajza,meg egyéb teljesen más szakmákról kellett a tudásomat bizonyítanom.
Már önmagában ez két szakma : pneumatika,és az elektromosság,és akkor még ott a gépkezelés meg,hogy tudj angolul.
Az egész arról szólt,miért ne vegyenek fel .
Gépkezelőnek soha nem kell pneumatikát javítani,vagy az elektromos szekrénybe nyúlni,egyszerűen TILOS.
Nem feleltem meg ezeknek az elvárásoknak,és szerintem aznap senki sem, láttam az embereket a folyosón,senki sem volt rakétamérnök.
És másnap felhívtak,hogy hogy éreztem magam az interjún,mi a véleményem róla ?
Ledöbbentem..
Az ember idejét rabolják,halálra szívatják,elutasítják,majd megkérdezik : hogy érezted magad,milyen volt ?
Megmondtam a telefonban,hogy bőven van rá idő - 1 év legalább - hogy az ember a plusz dolgokat amit a munkakörön felül elvárnak ( ez is érdekes azért ) elsajátítsa,de eszük ágában sem volt esélyt adni.
Erre a HR-es flegmán odaszúrt nekem idézem szó szerint :
- Igen rengeteg ideje van a vállalatnak válogatni...
No comment.
Összegezve :
Az álláshoz abszolút nem hozzá tartozó elvárásoknak - IS - meg kellett volna felelnem.
Pneumatikai jártasság,elektromos végzettség,angol nyelvtudás,gépkezelői rutin.
3 szakma + nyelvtudás.
Ahhoz,hogy gépkezelő legyek ???
Ilyen a világon sehol sincs.
Kirakat interjú volt.
Ezért (is) megérte tönkretenni azt a nagyon jó minőségű termőföldet..
Ne sajnáld! Ha most felvettek volna jópofizással és utána derülnek ki ezek a dolgok a munkaviszonyban, akkor sokkal rosszabb.
Magyar embert ezekre a komoly pozíciókra nem fognak találni, főleg ennyit nem. Hajdú-Biharban nincsen komoly műszaki képzés, még technikumi szinten sem.
Ezt az űrt a migráns munkaerő sem fogja megoldani.
Alapvetően egy rossz cég, itt Magyarországon biztosan. A kollégák pályakezdők, vagy más területről jönnek, vagy csak menekülnek a Vit@*!otól. Mi lesz itt...?!
Egyetlen szóval le tudnám írni a céget, de az politikailag helytelen, talán tilos is.
Nemtudom hogy aktuális-e még, de szerintem nevetséges volt. Lekezelőek, állmosolyon kivul mast nem lattam. Szakmai része nem is volt az egésznek, az interju alatt folyamatosan a szavamba vágtak. A beígért osszeg hamar valtozik. Az en kerdeseimre a valaszt senki se tudta.(volt olyan hogy ugy kerdezett vissza hogy ez nekem miert szamít... LOL)
Elkezdzem valamit mondani mindig ramszolt hogy ok nem erre kivancsiak. Akkor mondom mit mondjak en valaszoltam a kerdesre rendesen, mintha csak azt az egy valaszt akarták volna hallani amit ok kigondolnak.
Rohejes volt az egesz, megfeleltem egyebkent de vissza is dobtam az ajanlatot. 2024 elején volt az interju asszem marciusba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!