Ha valamennyire hasznos választ olvasol, viszont idegesítően személyeskedő, vagy kötekedésnek ható a megfogalmazás stílusa, azt szerinted hogyan érdemes értékelni?
3. / Korlátozások
(a) Tilos trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni.
(b) Tilos személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (különösen ami egy másik Felhasználót zavarhatja kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt), továbbá mások becsületére, jó hírnevére sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan. Tilos olyan tartalmat elhelyezni, amely gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas.
Többek között ezért is ingoványos terep. A jelentés sokszor adná magát, bár én egyre ritkábban élek ezzel az eszközzel. Viszont az ilyen válaszok hasznossága és értékelése, az egy érdekes moralizálós terep. Azért is vagyok kiváncsi rá, ki mit mond ilyen esetben.
A hasznosság sokkal fontosabb, mint a stílus.
Amúgy lehet, hogy csak tele van a hócipője a trollokkal, azért ideges, nem miattad.
"A hasznosság sokkal fontosabb, mint a stílus." - Az embernek van lelki világa és ez magasabb rendű, mint egy esetleges bőinformációjú válasz. Az idézett mondat tehát erősen nem állja meg a helyét.
Az emberszámba való vétel (empatikus megfogalmazás) és a másokhoz való viszonyulás vagy a nem trehány megfogalmazás (ahol a szavakegybeérnek, esaholnincsekezet, meg ahol hiányoz ak [n helyett szóköz] betk, mega mikor így írnak,meg a vesszőket és pontokat helytelenül írják stb.) mindig is többet ér, mert, ha egyébként információgazdag választ adott, de ne ked kikkell silabizálni a választ, akkor az nem jó...
Ha lelki világodba hatol be, azzal kárt okoz benned, nem lehet jóváírni információgazdag válasszal, mivelhogy: magasabb rendű az.
Nem egy válaszolót pontoztam le és meg se köszöntem az egyébként bőinformációjú választ, mert vagy a stílusa vagy a helyesírása nem volt elfogadott.
(Ami a helyesírást illeti (noha nem ez a kérdés): Legalább egyszer olvasnák át, ha már szántak rá időt, hogy 5-10 vagy annál több mondatban válaszoltak.)
A pontosságon az életed múlhat, míg a stíluson csak a megelégedettséged.
Ha neked ez utóbbi SOKKAL fontosabb...
A stíluson is múlhat az életed. Öngyilkosságra ad okot, depresszióra stb.
Hasznos dolog tanulmányozni ezt a témát mielőtt a hibás meggyőződésedet terjesztenéd.
"ad okot"
Ha hajlamos vagy rá. A lényeg az, hogy TE csinálod.
A pontatlanság meg ölhet. Közvetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!