Miért nehéz sok mozgássérülttel beszélgetni a neten? Soknak se témája semmi, kérdem ezt úgy hogy én is mozgássérült vagyok.
8-as vagyok.
Kiegészítőleg írom:
A betegséged / állapotod említésével valószínűleg elijeszted az embereket. Sokan szeretnek messzemenő (azaz nem reális) következtetéseket levonni. Mit tanácsoljak? Tanácsoljam azt, hogy egyáltalán ne tudják kiolvasni az adatlapodról (ezalatt fényképeket is értem), hogy milyen betegséged és milyen életed van? Ez lenne az optimális. Rajtad múlik, hogy mit adsz meg magadról és mennyit mutatsz meg magadból.
A másik pedig, hogy a helyesírásod javításával biztosan javulna az arány. Próbáld az angol helyett azt tanulni! A 9-es hozzászólásodnak az első mondatát 3 mondarta lehetne bontani. És a vesszőket is lehet jobban használni. Nem akarok "nyelvtan leckéket" adni, mert rengeteg a kijavítandó rész mind a 9-es hozzászólásodban, mind pedig a kérdésed alatt.
Értem.
Viszont én arra gondoltam - és ezt nem írtam -, hogyha olyan nem mozgássérültekkel chat-elsz, akiket szintén érdekel mondjuk a biológia vagy a természettudomány vagy az álllattudomány vagy a növénytan vagy az épitészet vagy bármi más. 12-es hozzászólásomban elrugaszkodtam a az eredeti kérdéstől. Már csak azért is, mert, ha téged valami érdekel, ami nincsen összefüggésben a mozgássérült tulajdonságoddal - márpedig az említett példák egyike sincs összefüggésben vele -, akkor nem a mozgássérülteknél kell a kapcsolatokat szerezni az adott témához.
Ha pedig az élethelyzetetek feldolgozásáról beszélnél / chat-elnél sorstársaiddal, akkor úgy azt értem. Csak tudd, hogy mi az indíték! És ezáltal tudni lehet azt is, hogy milyen helyen keress beszélgető partnereket. Te tudod, hogy milyen témákról kívánnál beszélni (sorstársaiddal).
Csinálhatnád azt, hogy megírod a mozgássérült csoportokba, hogy chat-elő partnereket keresel, akik ezekkel, meg ezekkel, meg ezekkel - és felsorolod - az értelmi tulajdonságokkal rendelkeznek.
De, ha még nálad is helytelenebbül írnak, akkor szerintem neked sem okoz sok örömöt kibogozni, hogy vajon mit is írhatott. Lehet, hogy hozzá lehet szokni, de én helyette rejtjelezni (kriptográfia) tanulnék meg. Az izgalmasabb. Ha én (ÉN!) lennék a helyedben, a beszélgetést részesíteném előnyben.
Nem tudom, hogy mi az indítékod sorstársaiddal beszélgetni/ chat-elni. Az, hogy a beszélgetések / chat-elések alkalmával el tudd majd fogadni helyzetedet? Vagy a felmerülendő problémákat meg tudd beszélni olyanokkal, akik érthetnek téged? Azt pedig teljesen kizártnak tartom, hogy az lenne az indíték, hogy te kívánnál segíteni nekik, mivelhogy te magad jegyezted meg panaszosan, hogy sokakkal nem lehet beszélgetni / chat-elgetni. Tehát mi az indíték? Biztosan velük kell beszélgetni / chat-elgetni?
Tessék, itt van egy nálad is reménytelenebb fiatal:
(Van még 1-3 videó róla, szerintem facebook-on is elérhető. Egyáltalán nem ismerem őt, nem tudom, hogy mennyire lehet vele tartalmasan chat-elni.)
8-as, 12-es, 14-es és 16-os is én vagyok.
Elég nehéz kibogoznom, hogy mit akarsz írni, de talán sejtem. Te magad érted a 17-es hozzászólásodat? Kíváncsi vagyok a válaszra. (Nyilván mivel egyszer megírtad, ezért tudod, hogy mi mit takar...)
Ez a cikk egész jó erről a témáról, bár lehet, hogy nehezen érthető a számodra:
A filmek nem igen mozgatják meg az agyat. A filmek túlnyomó többsége ugyanis 1 lehetőséget adnak eléd, hogy te így vélekedj a látott cselekménysorozatról (azaz arról, ami a filmben lejátszódott). Ezenkívül a filmek túlnyomó többsége erkölcstelen és tele vannak nem építő (azaz romboló) jellemekkel és cselekményekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!