Programozóknál számít a helyesírási hiba?Annyit nem tudok hogy hova kell a mondatokba vessző!A többi az megy!
A HTTP protokol megalkotásakor a Referer header-t véletlenül egy 'r'-el írták bele a specifikációba és mire észrevették, már annyira elterjed, hogy kénytelenek voltak így hagyni és azóta is így használjuk :)
Szerintem a helyesírás egy minimális alap szinten mindenhol elvárás, ahova legalább egy érettségit kérnek. Viszont a programozás nem az a terület, ahol erre kiemelt hangsúlyt fektetnek, szerintem csak annyira várják el, mint egy akármilyen átlagos munkánál.
Programozásnál szavakat írnak a kódba, amikhez nem kell vessző. Mondatokat maximum a kommentekbe írnak de ott sem számít annyira a vessző. Sokszor nem is egész mondatokat írnak csak szavakat.
Ezen felül mivel a programozás egy reál szakma szerintem az állásinterjúztatók pont fel vannak készülve arra, hogy nem a humán érdeklődésű pályázók fognak nagy tömegekben jelentkezni, így sejtik, hogy lesz akinek gondja van a helyesírással. Persze egy minimun szintet azért tuti mindenhol elvárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!