Miért utálják sokan a Star Wars 8at?
Tudod épp a mindenhez pozitívan állás se feltétlen jó.
pl az ember egész héten a negatív dolgokat nézi az életében , hétvégén pedig összegzi , hogy mit rontott el és megpróbál változtatni rajta vagy pozitívan néz mindent aztán leszarja a problémákat ez a jó , hogy mit tudom én szarul élsz de ahelyett , hogy megpróbálsz változtatni rajta annyit mondasz , hogy jó jó alig van pénzem ételre de azért még élek szóval nem baj vagy megpróbálsz megtenni mindent , hogy normális életed legyen.
Ugyan ez az sw vannak hibái de leszarjuk, vagy meglátjuk őket megkeressük a forrását és kijavítjuk.
Én nem azért szidom a sw-t mert rossznak tartom hanem mert fan vagyok és azt akarom , hogy jó legyen.
Most jöhet az újabb frappáns beszólásod de nem igazán hat meg.
"Én nem azért szidom a sw-t mert rossznak tartom hanem mert fan vagyok és azt akarom , hogy jó legyen."
Mondjuk akkor kezdhetnéd azzal, hogy azt is nézed mi folyik a képernyőn, és akkor nem szidnál olyan dolgokat a filmekben, amik nem is úgy történnek benne, ahogy állítod :D
Pár dologra reagálok csak (22-es vagyok am)
23
,,A lánynak egész konkrétan esélye sincs addig, amíg el nem merül az erőben, csak menekül előle. Azért ezt lealázásnak nem nevezném. Plusz tegyük hozzá, hogy Kylo sérült volt, és érzelmileg sem volt épp a topon apja megölése után."
Elfogadom hogy Kylo több okból sem volt a topon, de ez a jelenet akkor is szánalmas volt. Ez egyszerűen nem így működik, hogy valaki csak úgy a semmiből, 0 tanulással (egyáltalán mikor hallott Rey először az erőről? 1x láttam az egész trilógiát és az agyam már kitörölte a nagy részét, szóval alig emlékszem bármire is). A legtöbb Jedinek ÉVTIZEDEKBE telik, míg lovaggá válnak - lehet, hogy az igazán tehetséges emberek éreznek/tudnak valamit komolyabb képzés nélkül is (Anakin pl jó példa erre), de az, hogy valaki egy párbajban legyőz (mellesleg egy olyan fegyverrel, amit ÉLETÉBEN először használ) egy olyan embert, aki gyerekkora óta ismeri/használja az erőt és tanul vívni, egyszerűen NEM SZABADNA MEGTÖRTÉNNIE. Függetlenül attól, hogy Kylo/Ben sebesült és érzelmileg nincs a topon. Ez sosem így működött, se a való életben, se a Star Warsban (Luke-Vadert kivéve, de erről már eleget beszéltem)
,,Vader nem hagyta magát, de a vívódása miatt képtelen volt 100%-ot nyújtani."
90, 80, de még 50 százalékon is nyernie kellett volna.
24-es:
,,Snoke kiléte nem fontos a történet szempontjából. Na meg a 3. részben megtudtuk ki volt, szóval eleve nem is nagyon értem miért baj, ha egy trilógia 2. részéből nem derül ki minden."
Csak nem úgy indult a trilógia, hogy Snoke kiléte nem fontos. Felépítettek egy tök érdekes karaktert, az emberek várták hogy mi sül ki belőle, aztán a 2. részre derékba törték az egészet, majd a 3.-ban adták rá egy szánalmas magyarázatot.
Ne mondd nekem, hogy Snoke karakterét már alapból úgy írták meg, hogy abból a 9. részre az jöjjön ki, hogy ,,somehow Palpatine returned". Ez az idézet Poetól amúgy a TÖKÉLETES leírása ennek az egész filmtrilógiának.
Van itt 1 kommentelő akivel évekkel ezelőtt sokat vitáztam erről, aki mindig leírja, hogy a teljes sequel trilógia forgatókönyve sorról sorra meg volt írva már Kr. előtt 20000-ben (nyilván túlzok), hát ha meg így van, akkor ROSSZAK AZ ÍRÓK hölgyek urak.
Dookunál vagy Maulnál megértem, hogy "csak úgy meghalnak", mivel az egész trilógia LEGELEJÉN tudtunk már Sidiousról, alapból nem úgy voltak felépítve, mint fontos karakterek (Dooku talán, de ő is inkább a Jedik oldaláról tűnt fontosnak - ugye róla hitték azt, hogy ő a Sith mester) de még ettől függetlenül is szépen építgetik folyamatosan Palpatine karakterét a trilógia folyamán. Snoke kiírása a történetből és Palpatine visszahozása ezzel ellentétben elképesztően random, gyakorlatilag egy gagyi fanfictionre emlékeztet. Az, hogy az egész trilógia legnagyobb csavarát úgy lövik le, hogy már gyakorlatilag a film megjelenése előtti trailerben lelövik, majd a filmben való visszatérését úgy oldják meg, hogy a FILM KEZDETÉN LÉVŐ BEVEZETŐ SZÖVEGBEN leírják, hogy Sidious felfedte magát ez... szerintem filmtörténelmi ostobaság.
27 (Bár bárkitől kérdem, aki ért hozzá)
,,Palpiba meg az összes élt sith akkor ilyenkor mivan?"
Ez amúgy azóta meg lett magyarázva? Most akkor szó szerint szembeköpték a konkrét lényegi elemét a Kettő Szabályának és leegyszerűsítették az egészet annyira, hogy ha megölöd a mestert, akkor minden eddigi sith ereje konkrétan, fizikailag átszáll beléd (el se tudom képzelni ezt egy Star Warsban), vagy Palpi csak képletesen fogalmazott és ezt nem szó szerint kell érteni, hanem csak arra utalt, hogy ő a "csúcsterméke" a Kettő Szabályának?
Amúgy ez az I'm all of the sith alapból baromság, hiszen mindenki tudja, hogy már a Kettő Szabálya előtt is voltak Sithek, Palpatine sehogy nem lehet minden sith.. Mindegy, minél többet gondolkodok rajta annál kevésbé értem.
33# Nyugi én se értem ezt csak a barátunk Reyel volt az összes eddig élt Jedi baromságára értettem...
Amúgy igen kevés Jedi van ezek szerint mert még a High Republic éráig se jutottunk el a suttogó karakterek közül nemhogy több 10.000 évre vissza az első jedikig :D.
Btw a készülő új film azért igéretesnek gondolom ugye az első jedis story... Bár nem hiszem , hogy nagy sikere lesz mert nincs benne skywalker meg halálcsillag mert a 32# féle kirakat fanoknak ennyi az sw , de ne legyen igazam.
"Bár nem hiszem , hogy nagy sikere lesz mert nincs benne skywalker meg halálcsillag mert a 32# féle kirakat fanoknak ennyi az sw"
Te azt se tudod miről beszélsz ember, ebből is látszik, hogy fel se fogtad miket írtam.
De akkor mégegyszer, hangosan, hogy te is megértsd:
Az Andor az egyik, ha nem a legjobb SW valaha (sőt, szerintem jobb bárminél, amit Lucas csinált), és tökéletesen megvan Skywalkerek, sithek és jedik nélkül.
A bejelentett új filmek közül pont az említett érdekel a leginkább
33:
Amikor Rey összekapcsolódott Kylo-val, akkor úgymond belelátott utóbbi tudásába. Innentől kezdi el amúgy ő is az Erőt használni. Amúgy innen is a film címe, hogy The Force Awakens.
"90, 80, de még 50 százalékon is nyernie kellett volna."
Én arra nem vállalkozom hogy megmondjam, hány százalékon volt Vader ott és akkor. De azt tudjuk, hogy Anakin sose tudott ura lenni az érzelmeinek, szóval nekem ez elég indok arra, hogy Luke miért volt képes győzni.
Az új trilógia nem volt megírva előre, de szerintem ezzel alapvetően nincs baj. A Rise of Skywalker tényleg tol sok egy pár dologban hátraarcot, ami nem túl jó, de a TFA-TLJ full konzisztens egymással.
SW databankban ez van amúgy Palpatine-ról: "Rey resisted him with the help of Ben, who’d returned to the light. But their defiance gave Sidious a new opportunity – he would drain the energy of their Force dyad to restore his own body, then rule alone. Though Sidious was a vessel of all the Sith’s power, his granddaughter was assisted by the spirits of the departed Jedi. Rey turned his fell power back at him, destroying him."
Ez eléggé több értelmű, de ez van. Én azt mondanám, amíg ott volt Exegolon, korábbi Sithek szellemeinek az erejét csapolgatta magába, szóval azok nem a Kettő szabálya által öröklődtek.
Őszintén, nekem annyira nem jöttek be ez az új trilógia, hogy néhány jeleneten kívül nem is emlékszem rá. Pedig én próbáltam megszeretni, mindegyiket többször megnéztem :(
Arra emlékszem, hogy Leia űrrepülésén őszintén felnevettem, az nevetséges volt.
36 (és ezzel le is zárom)
,,Amikor Rey összekapcsolódott Kylo-val, akkor úgymond belelátott utóbbi tudásába. Innentől kezdi el amúgy ő is az Erőt használni. Amúgy innen is a film címe, hogy The Force Awakens."
Ja igen, beugrott már, amúgy ezt el tudom fogadni univerzumon belüli magyarázatnak, habár a jelenetet még mindig nevetségesnek tartom, de mindegy
,,De azt tudjuk, hogy Anakin sose tudott ura lenni az érzelmeinek, szóval nekem ez elég indok arra, hogy Luke miért volt képes győzni."
Azért az egy megcáfolhatatlan tény, hogy bár Anakin sosem tudott ura lenni az érzelmeinek, még így is széles körben a jedi rend egyik leghatalmasabb, legerősebb jedijeként volt számontartva. Továbbra sem gondolom azt, hogy Vader Lukeal szembeni alulmaradására van racionális magyarázat, de mindegy, ebben nem fogunk egyetérteni
,,Ez eléggé több értelmű, de ez van. Én azt mondanám, amíg ott volt Exegolon, korábbi Sithek szellemeinek az erejét csapolgatta magába, szóval azok nem a Kettő szabálya által öröklődtek."
Szerintem inkább jobb, ha ezt az egész I'm all the sith baromságot egy életre elfelejtjük, és jobban járunk, ha ezt nem magyarázzák meg :D Gondolom a SW databankban is azért van így megfogalmazva, mert valójában senki nem tudja hogy most hogy is kéne ezt értelmezni.
Kis kitérő mert talán érdekes lehet: Bármennyire furcsa, a databank sem mindig 100 százalékig hiteles. Pár éve wookiepedián olvastam Darth Bane kánonbeli bioját és ott az volt leírva, hogy Bane-t a jedik ölték meg (ugye a Legends-es verzióval ellentétben), forrásként meg semmi nem volt megjelölve, csak a hivatalos Star Wars databank. Megnéztem és ott tényleg az volt odaírva hogy Banet a jedik ölték meg, fel is voltam háborodva hogy miért változtatnak ilyen random módon dolgokat, majd megnéztem pár hónappal később, és ma már semmi nem szerepel a databankban a haláláról, ergo az, hogy Bane-t jedik ölték meg, azok "találták ki" (vagy én nem tudom, mi alapján írták ezt, mert mondom, SEMMILYEN más forrásban nem szerepelt ez), akik a databankot szerkesztették. Majd később megváltoztatták, és a mostani kánonbeli verzió szerint Zannah ölte meg. Szóval attól függetlenül hogy hivatalos adatbázis, nem mindig "hiteles".
Szerintem a Finn-Rose-DJ szál egy az egyben borzalmas volt és teljesen felesleges, ahogy a Poe-féle puccskísérlet Holdo admirális ellen is nagyon rosszul volt megírva. Továbbá nagyon túltolták a vicceskedő, infantilis, szekunder szégyenérzetet okozó jeleneteket, rögtön az elején Poe "telefonálgatása" Hux admirálisnak, Finn szivárgó testzsákja, Superman-Leia, Rey Kylonak: "Nem bírnél flevenni egy pólót?" meg hasonló, rettentően kínos jelenetek.
Ugyanakkor voltak benne nagyon jó részek is, például a tróntermi jelenetsor egy az egyben zseniális szerintem, még úgy is hogy Snoke kiírása valóban hatalmas hiba volt, de önmagában a kettévágása és az utána következő harc brutál jó lett szerintem. A Luke vs. Kylo "harc" is nagyon ötletes, látványos és emlékezetes lett.
Szóval nekem kb. olyan ez mintha két külön film lenne egybegyúrva: egy ami kifejezetten jó és emlékezetes, igazi Star Wars, meg egy másik aminél csak fogtam a fejem hogy ez mégis mi a fene, és legjobb lenne elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!