Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért utálják sokan a Star...

Miért utálják sokan a Star Wars 8at?

Figyelt kérdés
Ti hogy álltok hozzá?

#Star Wars #Star Wars Jedi visszatér
2023. jún. 29. 19:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
80%

20# Az külön vicces , hogy a film arról szól , hogy az ellenállás hiperűrben elmenekül előtte Poe a teletabi megtrollkodja őket az első rend azért egy eszközzel megtalálja aztán hátulról lőtávon kívül pötyögteti az ellenállókat várva , hogy kifodjon az üzemagyag , kiküldenek 2 tie-t meg kylo-t és ezzel ki is fújt a támadás.

Eközben Finn meg Rose elmennek kaszinózni vissza jönnek átb@sszák őket eközbe Rey végignézi Luke house tour-ját.

Az ellenállók elmenekülnek és letolnak egy wish-es Hothi csatát és ennyi megfejtettem a Last Jedi-t...

2023. júl. 4. 17:31
 22/39 anonim ***** válasza:
77%

19,

,,Rey aki a fénykard fogalmát se hallotta lealázta a több évnyi tapasztalattal bíró kylo-t úgy , hogy ő az az előtti nap fogott életébe először fénykardot.

Aztán közvetlen utána egy 3 nappal az első rend legelitebb katonáit ölte meg.

Aztán nem olyan nagyon sok idővel megölte a valaha élt egyik leghatalmasabb sith-jét aki konkrétan vissza tért a halálból.

Ez Rey összesen 1 hétnyi tanulással. Ezzel szemben Luke úgy küzdött meg Vaderrel , hogy majdnem belehalt palpit is csak Vader győzte le szóval tévedsz."

De ezzel mit akarsz bizonyítani és miben tévedek? Nem értem.

Nekem mind Rey mind Luke teljesítménye egy continuity error, egy "hiba" aminek nem szabadna megtörténnie ha az alkotókat érdekelte volna a saját univerzumuk szabályai - Lukenál ezt meg tudom bocsátani, mert akkor még nem léteztek ezek a szabályok, egy 50 éves univerzum legelső története volt. Reynél nyilván nem, ezt egyszerűen egy hibának tartom, egynek az új trilógia 20000 hibája közül.

,,Az azért szerintem egyértelmű , hogy Vader hagyta magát Luke ellen tekintve , hogy a saját fiát akit maga mellé próbál állítani nem fog megölni..."

Amint linkelsz nekem egy megbízható forrást erről, elfogadom, bár ezt így konkrétan eddig én csak nagyon kevés helyről hallottam. Amúgy Vader azt akarta, hogy együtt uralkodjanak Lukeal, Palpi meg azt, hogy átvegye Vader helyét, szóval semmiképp nem kellett volna meghalnia Lukenak, de szerintem meg itt szó sem volt arról, hogy Vader hagyta magát. Ez egy egyszerű, tipikus ,,az esélytelen jó legyőzi a nagy gonoszt" toposz volt ami a mesékben gyakran előfordul, ennyi történt, csak van benne egy plusz csavar, hogy a gonoszről kiderül hogy mégsem teljesen gonosz.

2023. júl. 4. 17:56
 23/39 anonim ***** válasza:
71%

#19 és #21:

"Rey aki a fénykard fogalmát se hallotta lealázta a több évnyi tapasztalattal bíró kylo-t úgy , hogy ő az az előtti nap fogott életébe először fénykardot"

A lealázta egy erős túlzás. A lánynak egész konkrétan esélye sincs addig, amíg el nem merül az erőben, csak menekül előle. Azért ezt lealázásnak nem nevezném. Plusz tegyük hozzá, hogy Kylo sérült volt, és érzelmileg sem volt épp a toppon apja megölése után. Ez ugyanaz a szitu, ahogy Vader sem volt épp a toppon Luke ellen a vívódása miatt, ezért is hozzájárult, hogy Luke viszonylag könnyedén legyőzte őt.

Amúgy ahhoz, hogy alapszinten forgass fénykardot, ahogy Rey, pláne ha erőhasználó is vagy, és az Erő irányítja a kezedet, nem igazán számít, hogy akkor használsz először ilyen fegyvert, főleg hogy ő még a botjával is gyakorolt egész életében. A fénykarddal is inkább csak úgy csapkod, mintha egy bot lenne, ha megfigyeled.

Kylo-t meg nem kicsit túlmisztifikálod. Mitől lenne ő olyan hű, de jó vívó? Luke se volt kifejezetten az, akkor a tanítványa miért lenne jobb? Snoke-ot meg nem is láttuk vívni sose.

"Aztán közvetlen utána egy 3 nappal az első rend legelitebb katonáit ölte meg"

Ebben annyi a bibi, hogy az Ahch-Tón másképp telik az idő mint a galaxis többi részén. Hasonló a hely a Mortishoz, illetve a Dagobah is ilyen még. Szóval Reynek volt ideje bőven gyakorolgatni. Ahogy egyébként Luke-nak is a Dagobah-n anno.

"Aztán nem olyan nagyon sok idővel megölte a valaha élt egyik leghatalmasabb sith-jét aki konkrétan vissza tért a halálból"

Érdekes, hogy ezt kiemeled, de azért elfeledkezel arról, hogy egyrészt ebben segített neki minden korábbi Jedi, másrészt ugyanebben a filmben akárhányszor küzd meg Kylo-val, mindig alulmarad a lány. Mintha szándékosan csak azokra a jelenetekre koncentrálnál és felnagyítanád őket, amelyek ezt a hülye, minden alapot nélkülöző "Rey = Mary Sue" kártyát erősítik (persze ott is az enyhítő kontextusra fittyet hánysz), azokat a jeleneteket meg el is felejted, ahol a lány hibázik, vagy éppen alulmarad... Kognitív disszonancia?

"Luke a birodalom bukása alatt és a 2. galaktikus polgárháború idején meg az első rend felemelkedésének pár évében nem tudta volna magát Anakin, Obi Wan, Yoda de akár még Qui-Gon segítségével Anakin szintjére felhozni"

Ha úgy írják meg, fel tudta volna, de másképp írták meg. Nincsen ezzel semmi baj, ez nem hiba, mert semmi nem indokolja, hogy ennek csak és kizárólag így lett volna szabad történnie. Max neked nem tetszik.

A 21-es kommenttel nem tudom mit akartál mondani, azt, hogy a film története alapvetően egyszerű? Hát igen, ezt nem vitatom. Egyszerű, mint mondjuk a másik 10 SW film sztorija (leszámítva talán a RO-t, az Ep2-t meg az Ep3-at).

A Birodalom visszavágnak talán nincs hasonlóan faék egyszerű sztorija? A Birodalom hátulról pittyegteti a Millennium Falcont, mert utóbbi nem tud hiperűrbe ugrani, aztán elmennek Han barátjához, aki átb@ssza őket, eközben Luke megtanulja Yoda levesének receptjét, majd végül őt is átb@sszák, de végül el tudnak menekülni együtt.

"kiküldenek 2 tie-t meg kylo-t és ezzel ki is fújt a támadás"

A TIE vadászok rövid távú gépek, nem akalmasak arra, hogy egy viszonylag messze lévő hajót megtámadjanak. Ez el is hangzik a filmben, hogy nem tudják fedezni őket.

"Eközben Finn meg Rose elmennek kaszinózni"

Nem kaszinózni mentek, hanem megkeresni a kódfejtőt.

#22: Vader nem hagyta magát, de a vívódása miatt képtelen volt 100%-ot nyújtani.

2023. júl. 5. 18:36
 24/39 anonim ***** válasza:
25%

#20:

"A film hemzseg az idétlen poénoktól és gegektől: Az első jelenetben, ahogy Poe megvicceli az Első Rendet, a Porgok idétlenkedései, Luke tejivása, Kylo meztelenkedése"

"Érthetetlen számomra, hogy miért volt annyire fontos ilyenekkel kitölteni az értékes játékidőt"

A felsoroltak nagyon max 5 percet vesznek el a játékidőből, a 150 perces filmből... Lényegtelen.

"Snoke pl. csak úgy meghal, pedig semmit sem tudunk meg róla"

És? Nem az első eset a SW-ban. Snoke kiléte nem fontos a történet szempontjából. Na meg a 3. részben megtudtuk ki volt, szóval eleve nem is nagyon értem miért baj, ha egy trilógia 2. részéből nem derül ki minden.

"Finn és Rose jelenetei nem tesznek hozzá semmit a történethez"

Ez így tényszerűen nem igaz. Az Ellenállás pl. miattuk bukik le, hogy a transzportokon menekülnek, a Raddus pedig üres. Ha az összes jelenetük ki lenne véve, akkor sem változna semmit a cselekmény.

"Luke le akar gyilkolni álmában egy kamasz fiút akin érzi, hogy talán majd egyszer átáll a sötét oldalra"

Ez megint csak nem igaz így. Átsuhan a fején a gondolat, bekapcsolja a kardot, de magára a tettre nem szánja rá magát. Nem sújt le, semmi ilyet nem tesz, maga is belátja, hogy ez baromság. Csak addigra Ben nyilván rémületében kardot rántott és rátámadott Luke-ra.

"A fordulatok többnyire igénytelenek: tanít-mégse tanít, tisztel-mégse tisztel, segít-mégse segít, idemegyünk-odamegyünk, stb. mint valami ócska szappanoperában."

Gratulálok, leírtad a Birodalom visszavág fordulatait is ezzel :D

"Az első jelenetben pl. az ellenálók űrhajói hajszárítónak néznek ki. A birodalmi lépegetők kaptak egy kis gorilla beütést"

És?

"A kaszinó bolygón csak beöltöztetett emberek vannak és lóverseny konkrétan lónak kinéző állatokkal"

Mint ahogy az eredeti trilógiában is csak beöltöztetett emberek vannak, meg az előzményben is (ott, ahol épp nincs túltolva a cgi).

Egyébként a film számos díjat vagy jelölést kapott az ezekhez kapcsolódó kategóriákban, de te a fotelből biztosan jobban értesz ehhez :) [link]

"nem bővíti az univerzumot igazán újnak ható dolgokkal."

Rég láttam már a filmet, de most csak kapásból: erőkapcsolódás, erőkivetülés, az Ahch-Tói barlang, amelyek az erő misztikumát bővítik, mind univerzumbővítés. A kaszinó is alapvetően, nem rémlik korábbról kaszinó a galaxisból.

2023. júl. 5. 18:49
 25/39 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon próbálod fényezni a trilógiát de az kb nevettséges , hogy attól mert egy 70s évek végi 80s évek eleji trilógia story egyszerűségét hozod fel egy 50 évvel későbbi trilógia fényesítésére
2023. júl. 5. 19:38
 26/39 anonim ***** válasza:
54%

Tehát arra a 10%-ra annyit tudsz írni, hogy "nevetséges", a másik 90%-ra amit írtam, meg semmit. Na inkább ez a nevetséges.

Veled is jó volt "beszélgetni"

2023. júl. 5. 19:41
 27/39 anonim ***** válasza:
72%

Oké akkor:

1. Rey nem a véletlenek sorozata miatt nyert hanem mert Mary su karakter kylo egy sith márhogy ren lovag de épphogy a harag és a félelem az ami erősebbé teszi szóval akkor volt csak elemébe, vader aki bőven erősebb kylonál meg kb megölhette volna Luke-ot mindkét harcuk elején az egyetlen indok ami miatt nem tette egyik alkalommal se az az volt, hogy át akarta állítani , hogy megöljék palpit és átvegyék a hatalmat.

2. kylo egyik harcban se szuperált olyan jól azért mindből Rey került ki jól...

3. Palpiba meg az összes élt sith akkor ilyenkor mivan?

4. A storyk faék egyszerűségére meg még azóta se indok hogy egy 50 éves filmet hozol példának.

Az ébredő erő egy új remény remake, a utolsó jedik egy komolytalan film egy olyan személytől aki nem ért az sw-hez , a 9. meg egy vizuálisan jó történetileg meg egy dóra a felfedező szintjén van szemtelenül sok fan servicel

A 8. rész nevettséges dolgai meg még mindig szánalmasak. pl az , hogy az egyik jelenetbe van vákuum a másikba meg gyök kettővel repülő hajókból dobnak le bombákat 1 világháborús módon a vákuumban.

a TCW ezerszer komolyabb és össze szedettebb storykkal bír mint a folytatás trilógia úgy ,hogy az tényleg gyerek sorozatnak indult.

2023. júl. 5. 20:14
 28/39 anonim ***** válasza:
35%

Hát nagyon reagálnod nem sikerült arra, amit írtam, vagy bármi ellenérvet felhozni, ellenben tévedni már megint.

"kylo egy sith márhogy ren lovag de épphogy a harag és a félelem az ami erősebbé teszi"

Akkor barátocskám te nem fogtad fel Kylo karakterét, pedig Snoke papa még a szánkba is rágja:

"Kylo Ren : I killed Han Solo. When the moment came, I didn't hesitate!

Snoke : And look at you. The deed split your spirit to the bone. You were unbalanced, bested by a girl who had never held a lightsaber! YOU FAILED!"

Tehát nem, ugyan Kylo azt várta, hogy ha megöli Han Solót, akkor végre át tudja majd adni magát a sötét oldalnak, de épp az ellenkezőjért érte el. Ő csak erőlteti ezt a sötét oldal dolgot, de sohasem volt igazán sötétoldali erőhasználó.

"vader aki bőven erősebb kylonál meg kb megölhette volna Luke-ot mindkét harcuk elején az egyetlen indok ami miatt nem tette egyik alkalommal se az az volt, hogy át akarta állítani , hogy megöljék palpit és átvegyék a hatalmat."

És ezt ki vitatta?

"kylo egyik harcban se szuperált olyan jól azért mindből Rey került ki jól..."

Ez megint nem igaz.

https://www.youtube.com/watch?v=I-c3h6di6H0 - itt gyakorlatilag csak játszik vele, aztán amint rájön, hogy hol van Rey, elvágja a kapcsolatot, hogy odamenjen.

https://www.youtube.com/watch?v=kXrq7odtgow - itt pedig konkrétan le is győzi, 2:25-nél vinné be a végzetes csapást, amikor Leia közbelép.

Szóval nem, amiket írsz, egész egyszerűen nem így történtek a filmben. Talán érdemes lenne úgy megnézned, hogy oda is figyelsz...

"Palpiba meg az összes élt sith akkor ilyenkor mivan?"

Az, hogy az összes Jedi legyőzte az összes Sithet, mert erről szól ez a mese.

"A storyk faék egyszerűségére meg még azóta se indok hogy egy 50 éves filmet hozol példának"

A SW pár komolyabb dolgot leszámítva mindig is egy egyszerű mese volt.

"a utolsó jedik egy komolytalan film egy olyan személytől aki nem ért az sw-hez"

Az eddigiek alapján pedig jobban ért hozzá, mint te... arra érdekes módon semmit nem reagáltál amúgy, hogy imádott Filonid mennyire bedolgozott ebbe a filmbe és milyen nagyra tartja Rian Johnsont :)

"az egyik jelenetbe van vákuum a másikba meg gyök kettővel repülő hajókból dobnak le bombákat 1 világháborús módon a vákuumban"

Nem az első SW film, amiben hasonló bombázást látunk.

Egyébként ha belevesszük a fizikát, akkor sincs az égvilágon semmi gond a bombázós jelenettel. Elég közel vannak a bolygóhoz, hogy annak gravitációs ereje lefele húzza őket, a vákuum meg megmagyarázható azzal, hogy valszeg van a hajó alján olyan fajta energia pajzs, mint a hangárokon.

Az a te bajod (meg úgy a hozzád hasonlóknak), hogy az új filmek minden kis szirszar "hibájába" belekötsz és próbálod felnagyítani őket amennyire csak lehet, a régieknél meg csak legyintesz, hogy jól van az úgy, vagy ott veszed a fáradságot, hogy megmagyarázd. Az új filmeknél ehhez már lusta vagy valamiért, pedig egy kis elemzéssel, gondolkodással lehet látni, hogy sok minden összefügg, és van értelme.

2023. júl. 5. 20:44
 29/39 anonim ***** válasza:
72%

Tudod a különbség , az OG/előzménytrilógia és a folytatás trilógia fanok közt , hogy mi az előbbiek tudjuk és elfogadjuk az idióta megoldásokat pl a borzalmas dialógusok a klónok támadásában vagy jar jar , ahogy maga Lucas is (pl a holiday special amit Lucas is szive szernt össze szedne és felgyújtana ) addig ti az utóbbiak minden áron fényezni próbáljátok az új filmeket.

Az meg , hogy Filoni mit gondol Rianról az nem érdekel mert vannak jó filmjei de ez pont nem az...

Az a baj , hogy az sw-t mesének tartjátok még mindig de már rég kinőtte állíthatom ha leültetsz egy 8 éves gyereket , hogy nézze meg az Andort az 5. perben ott fogja hagyni mert az már ne csak star wars haem filmtörténeti léptékkel is egy kiemelkedően jó összetett story-jú dráma nem egy mese

2023. júl. 5. 21:03
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

29: Na akkor tisztázzuk: én SW fan vagyok, nem pedig előzmény/eredeti/folytatástrilógia fan. És én mint SW fan, pozitívan, konstruktívan állok mindenhez, ami SW, nem a hibákat keresve, mint ahogy mondjuk te.

Egyébként magadnak mondasz ellent. Azt mondod elfogadod az idióta megoldásokat, de mégis az új trilógiánál ezek főbenjáró bűnnek számítanak neked.

De akkor már azt is leírom, hogy az Ébredő Erőt és a Rise of Skywalkert én sem szeretem kifejezetten, Abrams egész egyszerűen gyáva, és tipikusan egy "reakciós filmgyáros". De attól még a tárgyi tévedéseid, meg akárkiért igenis ki fogom javítani, és ez nem az új filmek ajnározása, pusztán egy kis racionalitás :D érdemes lenne neked is gyakorolni

"Az a baj , hogy az sw-t mesének tartjátok még mindig"

Mert többségében az. Attól, hogy időnként vannak komolyabb részei, mint mondjuk az Andor, attól még a SW történetek 90%-a egy mese. Egyébként fentebb én is leírtam ugyanezt az Andorról, de látom azt már nem sikerült elolvasni.

2023. júl. 5. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!