Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mitől lehet, hogy a bundok...

Mitől lehet, hogy a bundok csak a hangszer vékonyabb húrjainak jók, a vastagabbaknak nem?

Figyelt kérdés
Készítettem egy húros hangszert otthon és magam csináltam a bundkiosztást. Egy weboldal kiszámolta, hogyan kell csinálni, milyen távolságonként kell beosztani, így 19 bund lett a hangszeren. Viszont csak az alsó, vékonyabb húroknak jó ez a kiosztás, így bundonként fél hangot emelkedik, ahogy kell. A vastagabb húroknál ez másként van, ott vagy egy egész hangot megy fel egy bundon, vagy akár másfelet. Nem tudom, mit rontottam el.vagy ez majd beáll magától, amikor a húrok abbahagyják a kezdeti nyúlást?

2023. jún. 25. 09:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mivel nem olvasom a tinik szexuális életével foglalkozó témákat, nekem ez a kérdés az év top egy bejegyzése :)) Csinálhattál volna róla egy YT csatis videót, nagyon megnézném :)) Jelzem, hogy még nem maradtál le róla, szóval, hajrá!!! Követem a bejegyzést!
2023. jún. 26. 12:44
 12/19 anonim ***** válasza:
Mivan?xd
2023. jún. 26. 18:06
 13/19 A kérdező kommentje:

Ezt én sem értem most.

A bundokat lecsiszoltam szépen, de nincs nulladik. Beszéltem egy hangszerésszel és ő sem értette a problémát. De sajnos a vékony húrok sem követik felül a kiosztást, így csak a hangszer alsó fele használható. Ez szomorú, mert egy hónapig dolgoztam vele, de ezután biztos, hogy profira bízom majd a fogólapot. Legalább a két vastagabb húrpárt fel tudtam tenni a mandolinomra, így nem vesztek kárba :)

2023. jún. 27. 09:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem érted, tehát elpusztítod/lepontozod-hurrá. A bejegyzés azt jelenti, hogy "nekem ez az év legjobb kérdése". Valamint a fizika megreformálása, de ezt sem kell érteni. Fizika, guglizd ki, mi az!
2023. jún. 28. 17:28
 15/19 anonim ***** válasza:
Egy vékony fémvonalzó kellene olyan félméteres. Megnéznéd a bundokat és tudnád mi van.
2023. jún. 28. 23:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Találtam egy nagyon rendes hangszerkészítőt, aki felajánlotta, hogy majd segít megjavítani és megmutatja, hogyan kell nem elhibázni. Majd leszedem a bundokat és a fogólapot, és meglesz a csere. Ősszel már működőképes lesz, addig sajnos nincs időm (és sajnos pénzem sem). Köszönöm nektek a segítséget és a javaslatokat!
2023. jún. 29. 13:34
 17/19 anonim válasza:
azosztigen
2023. nov. 27. 13:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó, hogy emlékeztettél a kérdésre. Egyébként tökéletes lett a hangszer, most már a bundok is rendben vannak, a hétvégén elektronikával is felszerelem. Köszönöm a segítséget minndenkinek!
2023. nov. 28. 17:58
 19/19 anonim válasza:
100%
Teljes mértékben biztosak vagyunk benne, hogy tökéletes lett.
2023. nov. 28. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!