A tűzhelyen felejtett étel mindenképpen kigyullad, ha több órát ott van hagyva? (Mirelit pizza például)
Nem tudom biztosan, de az tény, hogy füstölni füstöl, és ahol füst van, ott égés történt, lehet, nem lángolt minden, meg gyulladt ki a konyha, de az attól még égésnek számít.
Nálunk kollégista társ annó egy zacskós levessel okozott tűzriadót, hazaért mocsokkészen hajnalban, feltette főni a kollégisták szent ételét, elment zuhanyozni, visszament a szobájába, elaludt az ágyán törölközőben. Fél négykor volt az ébresztő, addigra lett olyan füst a konyhában, hogy riasztott a tűzjelző, de nem voltak lángok.
Egyszer egyébként érdemes lenne kipróbálni, hogy vajon mi a helyzet ebben a kérdésben.
Altalanos iskolai fizika.
Amig tartalmaz vizet, addig nem megy 100 fok fole a homerseklet, mert a viz felforr. Es ugye a szerves anyagoknak a gyulladasi homerseklete azert 100 fok felett van. Aztan amikor elforrt az osszes viz, akkor indul meg a homerseklet szepen felfele, amikor szepen eleri a gyulladasi homersekletet, ami 300 fok korul van. Es hat ugye nem all rendelkezesre eleg oxigen, hogy a pizza komplex szerves molekulait tokeletesen oxidalja, emiatt lesz belole szen es vizgoz, vagyis tokeletlen az eges.
39F incel
#2 nagyon sajnálom.
De amúg itt tényleg mindenki funkcionális analfabéta? Szerintem érdemes lenne kipróbálni = megnézni, hogy mely kaják kapnak lángra (naponta kapok VÉSZ értesítést tűzhelyen felejtett étel által okozott tűzről a városomban), meg mik azok, amik szépen elfüstölnek, vagy azok is kigyulladnak egy idő után? Ellenőrzött körülmények között szerintem egy nagyon érdekes kísérlet lenne, max, ha titeket ennyire triggerel, akkor nem nézitek végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!