Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Budapesti Repülőtéren...

A Budapesti Repülőtéren belehet ide menni?

Figyelt kérdés

[link]

Ez hol található?

Innen jól látható a parkoló repülők, itt szokott állni az Emirates. Azt szeretném látni

Sajnos a kilátóteraszról nem lehet látni. Ide belehet menni, vagy csak ha utazok?

2023. ápr. 24. 21:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Csak érvényes beszállókártyával mehetsz be, ez a Skycourt a tranzitterületen.

Ha annyira be akarsz jutni, vegyél egy 5-6 ezres repjegyet, csekkolj be, menj át, aztán késd le a járatot. Wizzairen volt, aki rendszeresen ezt csinálta, mert a duty free-ben akart mindig bevásárolni (ezt onnan tudom, hogy ott dolgoztam, rendszeresen volt szerencsém az illetőhöz).

Vagy hivatalosabb és normálisabb verzió, ha elmész egy szervezett reptérlátogatásra, ott is lehet nagy repülőket látni és sokat meg is tudhatsz róluk.

2023. ápr. 24. 21:25
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
A reptérlátogatás nekem csalódást okozott. Az idő harmadát elvitte a beléptetés, majd értelmetlenül sok időt töltöttünk a tűzoltóságon.
2023. ápr. 24. 21:34
 3/27 A kérdező kommentje:

#2 én is voltam szeptemberben.

Szeptember elején foglaltam jegyet, 25.-ig nem tudtam aludni anniyra izgultam. Elég nagy csalódás volt számomra is.

Csak mentünk egyfolytában a busszal. Néha kiszálltunk, messziről láttunk néhány leszálló Ryanairt. Mintha a spotterdombon lennék. Aztán, megvártunk egy Boeing 747-et, azt értékelem, az jó volt. Aztán iszonyat messziről nézhettük, ahogy beáll a kiszolgálás helyére, majd a busszal elmentünk előtte. Aztán mentünk a tűzoltóságra (kinyitották a tűzoltók ajtaját, de közelébe nem lehetett menni, és többször elmondta a bácsi ha valami akkor azonnal futás ki, mert rohannak a tűzltók) és ennyi. Jöhettünk ki.

Ennyi pénzért elvárja az ember, hogy kicsit közelebb mehessenek a repülőkhöz, nyílván azokhoz amelyek éppen nem szállnak fel. Esetleg az 1-esnél lévő kicsikkel lehetne egy képet csinálni közelről.

Kicsit csalódott vagyok, ha nem lett volna a 747-es megmondtam volna a véleményem a túra végén. 3 órából madjnem 1 óra volt a vizsgálat meg minden. 5-10 percet nézhettünk 3 leszálló Ryanairt, és egy 747-est. Olcsóbban megúszható, ha a spotterdombra, vagy a kilátóteraszra megyünk.

2023. ápr. 24. 21:42
 4/27 A kérdező kommentje:
és rengeteget elkérnek egy reptérlátogatásért, és szinte semmit nem kapni érte. Ja, be lehet ülni azokba a régi, ócska Malévos gépekbe.
2023. ápr. 24. 21:46
 5/27 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a repülőgépek közelében te nem sétálgathatsz (mert csak kezdetnek, ha pl ha nem tudod, hova állj, elfúj vagy épp beszív a hajtómű), hiába állnak a földön. A repülőtér területén még a dolgozók sem léphetnek be bárhova, “civil” pláne nem járhat-kelhet odakint, akadályozva a biztonsági, kiszolgálási folyamatokat. Az 1-es terminálon meg többnyire drága magángépek állnak, szintén nem fognak boldog-boldogtalant a közelébe engedni.

De ha neked egy üvegfal mögül nézni jobb egy gépet, akkor csináld azt, amit az 1-esben írtam, nem tilos, talán még olcsóbb is, ha jó jegyet fogsz ki.

2023. ápr. 24. 21:57
 6/27 anonim ***** válasza:
54%

Ez a SkyCourt. Ide a biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni már csak. Innan lehet menni a kapukhoz. A kép amerre néz arra van a 2A, mögötte meg a 2B.

[link]

[link]

Mivel a reptéren az SRA-ba (security restricted area) mész be a látogatás alatt, azért pontosan ugyanaon az ellenőrzésen kell átesni mint bárkinek aki oda bemegy akár dolgozó, akár látogató, akár utas.

Azt pedig ne várd el hogy egy aktiv futópályához 2 méterre odaengedjenek ahol épp leszáll egy gép. :D Meg azt se várd el, hogy üzemelő gépeket engedjenek megrohamozni egy buszni muglinak. Azok 100millió dolláros járművek... Nem is értem mit vártok. :D Üröljetek, hogy van reptérlátogatásra lehetőség és nem mondja azt a reptér, hogy ott a kerítés, annak a külső oldaláról lehet bámulni befelé, ide be nem jön senki.

2023. ápr. 25. 12:16
 7/27 A kérdező kommentje:

A tűzoltók is vannak olyan értékben mint egy-egy kisebb gép. A világ legfejlettebb tűzoltó autói.

És ott téblábol az Aeropark a tűzoltók keze alatt, ha valami baleset, elég nekik kikerülni a sok látogatót. Ellenben ha egy Aeroexpress géphez oda engedik a látogatót mi baj lehet belőle? Ugyan annyi lenne a kár ( ha károsulna) mintha egy felszálló utas csinálná.

A Budapest airport meg nem mondja hogy a kerítés mögül nézzétek, mert ez is + bevétel nekik

2023. ápr. 30. 10:46
 8/27 anonim ***** válasza:
Látom fogalmad sincs miről beszéltem... :D
2023. ápr. 30. 13:20
 9/27 A kérdező kommentje:
Egy repülőtér látogatas ne abból álljon már, hogy megmutatják a tűzoltókat, átmegyünk az ellenőrzésen, és busszal elmehetünk 2 kört a gépek mögött. Ha a Budapesti Repülőtér engedélyezi az eféle túrákat, engedélyezné szerintem hogy egy legalább kiszállva láthasd az éppen kiszolgálás alatt lévő gépeket és ne a buszból. 100an nincsenek egy túrán. 15 en sem voltunk szerintem. Ismerősöm reptéren dolgozott, mindig oda ment azokhoz a gépekhez is amit nem is az a kiszolgáló cég végzett amelyiknél ő dolgozott, nem zavarták el onnan. A látogatókat, akik fizetnek miért nem nézhetik kicsit közelebbről? Pl a kilátóterasz. Onnan is közelebbről lehet látni a gépeket, mint a reptér látogatásról. Mindjárt megkeresem a videót honnan nézhettük őket BUSZBÓL. Nem akarja szerintem senki felrobbantani a repülőt. Ugyan olyan vizsgálaton esnek át a látogatók mint a dolgozók.
2023. ápr. 30. 16:54
 10/27 anonim ***** válasza:

Jólvan. Nem vitatkozom. Hülyeékkel nem.

Ha nem tetszik a rendszer, akkor írj az LKK-nak.

2023. máj. 3. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!