Miért mondják sokan az egyik legcsúnyább névnek a Blankát?
Nekem nincs bajom ezzel a névvel, csak feltűnt már, hogy itt a gyk-n is sokan az egyik legrosszabb névnek tartják. Miért?
Szerintem az ilyen angolosított magyar nevek (pl. Dzsenifer, Dzsesszika stb.), meg a Gyöngyvér, Zia, Lara nevek sokkal kevésbé szép nevek, nekem egyáltalán nem tetszenek.
Szerintem egyáltalán nem rossz név. Teljesen átlagos, nem gyakori, nem kirívó, és nem is olyan, amire mások csak néznek, hogy ez mi.
Egy embert ismertem ezzel a névvel, eléggé vegyes emlékek kapcsolódnak hozzá, ezért én biztosan nem adnám, de csúnyának egyáltalán nem tartom.
A Blanka szerintem is jó név, nagyon nőies. Franciául meg Blanche (~Blons, ~Blans).
Jól eltalált vezetéknevekhez meg jól illik.
Péterffy Blanka
Gulyás Blanka
Székely Blanka
Csíki Blanka
Szlávy Blanka
Móry Blanka
Ez a Jennifer meg igazán engedélyeztethető lehetne, mert egy még a magyarban is ritkán használt hármas betűnkkel tényleg nem az igazi. Nyugodtan átvehetnénk a J betűset. És amúgy nem csak nálunk kedvelt a Jennifer, hanem sok országban az. Az olyanokat kellene inkább tiltani mint a németeknél a Tarzan és Winnetou. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!