Anime? Mi benne a jó, miért szeretik olyan sokan? Azt mondják nagyon sokat "tanít"..
Számtalan történettel, kategóriákkal elkészített animáció.
Anime = japán animáció
Kicsiktől a nagyokig, felnőttekig olyan széles a célközönség, mint a filmeknél.
A filmeknél is van horror, dráma, sci-fi,... Stb.
Annyi, hogy nem élő szereplős a kivitelezés, hanem animáció.
Pl. Agretsuko
Azt hittem valami gyerekeknek szánt "cuki animáció", nos, nem. A felnőtt világ aspektusait, hétköznapjait mutatja be.
Sport animék: olyan jól átadják a dolgokat pl kikben mi zajlik le, hogy kedved támad olyan sport felé is érdeklődni, amit nem szeretsz.
Sulis animék: több féle van itt is.
Legutoljára (ugyan koreai eredetű) a Lookism animációt néztem, ami iskolás kategória is.
Megmutatja milyen szinten a felszínnek él a társadalom. Kinézet, megkülönböztetések, bánásmód, viszonyulások stb.
A bántalmazástól egészen a se,gg nyalásig.
Javaslom nézd meg és még a zene is jó benne.
8 rész van kint, manhwa is fent van online-n.
(ugye általában képregények előzik meg a keleti animációkat.)
Sci-fi, fantasy kategóriákban is nagyon jók vannak.
Némelyik elgondolkodtató durván. Pl psycho-pass.
Társadalmunk jelen gondjaira is erős példák vannak benne.
Sok ember csak nézi a filmeket, animációkat. Nem igen gondolkodnak, figyelnek, elemeznek, csak megnézik.
Ezért sok olyan részleten átcsúsznak, amiket pl a magamfajta figyel.
Pl pszichológiai folyamatok a szereplőkben, ok-okozatok és megértem miért olyan a karakter amilyen.
Mi miért történik.
Javaslom, nézz körbe. Kóstolgass bele.
Pl minden szezonos animének adok 2-3 első résznyi lehetőséget. A maguk módján sok érdekeset találtam.
Igaz, majdnem minden evő vagyok. Bár ez valahol szakmai ártalom is. Sok történetet kell olykor átnéznem, átolvasnom szelektálnom.
myanimelist.net-en javaslom az animék tárházát csekkolni, ha érdekel persze.
Jó szórakozást!
1-es. Látszik gőzöd sincs a témát illetően.
Ha csak a régen tv-ben lejátszott animéket ismernéd kicsikét is, akkor nem írnád ezt.
Pl.: blue gender, nana, paradise kiss.
Vannak felnőtt tartalmúak, felnőtt, vagy tizenéves célközönségnek szánt animék is... (s itt nem a hentai kategóriáról van szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!