Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Éreztétek már ezt rossz érzést?

Éreztétek már ezt rossz érzést?

Figyelt kérdés
Amikor valaki időt, pénzt, energiát fektet valamibe amiről nem kérdezett meg, de azt hiszi szükségünk van rá, de közölni kell vele hogy teljesen fölöslegesen pazarolta az energiáját, és az idejét, ennyi erővel a wc-n is lehúzhatta volna a pénzét?
2023. febr. 3. 22:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Folytonosan, pacsi sorstárs!
2023. febr. 3. 22:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Régen sok ilyen felesleges akciót csináltak felém.

Le kellett szoktatnom a népet, ne csinálják ezt, mert egyikünknek se jó, nekik főleg nem.

Egy részének elmagyaráztam érvekkel, az értetlenek felé pedig "bunkónak" visszautasítónak kellett lennem, hogy hagyják abba.

5 szeretetnyelvben kinek mi dominál hatással van sok mindenre.

Ami kell azt úgyis megveszem, elkészítem magamnak.

Örülök a legkisebb dolognak is, de csak ha az tényleg olyan, aminek hasznát veszem/akartam.

Alapon a szeretetnyelvemben 3% csak az ajándék, hidegen hagy a legtöbb esetben, főleg ha értelmetlen. Nem szeretem a logikátlan dolgokat.

De pl amikor kifogytak a fekete tollaim rajzhoz, mondtam többieknek: na ha annyira ajándékozni akartok jöhetnek a fekete zebra tollak.

- komolyan??

- halál komolyan.

Mi lett belőle? Mindenki azt vett... Ez még oké, sose gond ha több, ám nem fekete, hanem kéken fogót vettek...

Leközöltem velük mi a baj s megjegyeztem: látjátok... Ez se megy. Ezért is felejtsétek el az ilyen dolgokat felém, amire szükségem van úgyis megveszem.

Bonyolultabb, öszetettebb dolgokat sose említek nekik pl mire gyűjtök.

Okok:

- nem értenek hozzá (rajz és elektronika)

- drága

- jobban szeretem magam megoldani a dolgokat

- nem szeretem, ha pazarolnak rám

Költsék és töltsék magukra, annak lenne értelme.

10 évbe telt leszoktatni őket.

(maradék megrögzött ajándékozókat, mert az ő szeretetnyelvük az ajándékozás. Velük nehezebb megértetni ezeket. Pl testvérem)

2023. febr. 4. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!