Éreztétek már ezt rossz érzést?
Régen sok ilyen felesleges akciót csináltak felém.
Le kellett szoktatnom a népet, ne csinálják ezt, mert egyikünknek se jó, nekik főleg nem.
Egy részének elmagyaráztam érvekkel, az értetlenek felé pedig "bunkónak" visszautasítónak kellett lennem, hogy hagyják abba.
5 szeretetnyelvben kinek mi dominál hatással van sok mindenre.
Ami kell azt úgyis megveszem, elkészítem magamnak.
Örülök a legkisebb dolognak is, de csak ha az tényleg olyan, aminek hasznát veszem/akartam.
Alapon a szeretetnyelvemben 3% csak az ajándék, hidegen hagy a legtöbb esetben, főleg ha értelmetlen. Nem szeretem a logikátlan dolgokat.
De pl amikor kifogytak a fekete tollaim rajzhoz, mondtam többieknek: na ha annyira ajándékozni akartok jöhetnek a fekete zebra tollak.
- komolyan??
- halál komolyan.
Mi lett belőle? Mindenki azt vett... Ez még oké, sose gond ha több, ám nem fekete, hanem kéken fogót vettek...
Leközöltem velük mi a baj s megjegyeztem: látjátok... Ez se megy. Ezért is felejtsétek el az ilyen dolgokat felém, amire szükségem van úgyis megveszem.
Bonyolultabb, öszetettebb dolgokat sose említek nekik pl mire gyűjtök.
Okok:
- nem értenek hozzá (rajz és elektronika)
- drága
- jobban szeretem magam megoldani a dolgokat
- nem szeretem, ha pazarolnak rám
Költsék és töltsék magukra, annak lenne értelme.
10 évbe telt leszoktatni őket.
(maradék megrögzött ajándékozókat, mert az ő szeretetnyelvük az ajándékozás. Velük nehezebb megértetni ezeket. Pl testvérem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!