Miért kell számlázási címet megadni, ha nem kártyával fizetek és nem is házhoz kérem a csomagot?
Figyelt kérdés
Valószínűleg illene ezt tudni, csak nekem most életem első önálló vásárlásánál kicsit furcsa volt, hogy az mindenképpen kell. Magához a számla kiállításához kell hivatalosan vagy arra szolgál, hogy mikor átveszem a csomagot a postán, le tudjanak vele ellenőrizni?2023. jan. 17. 10:09
1/7 anonim válasza:
Számlát kell kiállítaniuk. Ehhez pedig kellenek a megrendelő adatai. A postán a személyiddel igazolod, hogy neked jött a csomag.
2/7 A kérdező kommentje:
Szóval, ha jól értem a számla anélkül nem is adható ki. Köszönöm
2023. jan. 17. 10:17
3/7 anonim válasza:
Internetes vásárlásnál mindig kell számlát írni, nyugta nem elég. Minden számla kötelező eleme a vevő neve is címe. Az átvételhez semmi köze sincs.
4/7 anonim válasza:
Első! Tévedés! Semmi köze a számlának a szállítási címhez. A kettő minden adatában eltérhet.
A számlaadatok nem is szerepelnek a csomagon.
5/7 anonim válasza:
Mindig a lakcímkártyámon szereplő címet adom meg számlázáshoz magánszemélyként.
6/7 anonim válasza:
Jogszabályi kötelezettség. Nem a tied, hanem az eladóé, hogy szlát állítson ki
7/7 anonim válasza:
A számla kötelező tartozéka a vevő neve és címe. Cég esetén az adószáma is. Sőt, elvileg ellenőrizni is kellene kiállítás előtt, hogy az adószám élő vállalkozásé-e, és egyezik e az elnevezés.
A szállítási címnek nincs semmi köze a számlázásihoz. Ez utóbbi a csomagon sehol nem szerepel.
Kérhetem így a számlát:
Gigliola Radič, Kisnagyháza, Tihany utca 5.
És szállítási cím:
Efraim Muhmad, Tornyosgéza, Petrovics utca 142.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!