Mi történik ha véletlen leadtam egy kamu rendelést?
Nézegettem egy oldalon egy bizonyos terméket és az volt kiírva, hogy a teljes árat csak a kosárban látom majd csak. Be is tettem a kasszába de azt írta, hogy a következő oldalon fogom látni a teljes árat úgyhogy neki álltam kamu adatokkal kitölteni az adatokat. Mentségemre szóljon, hogy nem létező email, telefonszám és lakcímet adtam meg. Ekkor már láttam a teljes összeget de voltam olyan balkuki (szépen mondva), hogy tovább mentem. Következő oldalon egy ,,Köszönjük a vásárlását blablabla holnapra már viszik is" vagy valami ilyesmi fogadott.
Az oldal fix nem kamu úgyhogy ez nem áll fent.
Nyugtassatok meg, hogy:
1. El se indítanak semmi ilyen csomagot
2. IP cím vagy valami hasonló alapján nem azonosítanak be engem
Tényleg nagyon sajnálom, rendesen bűntudatom van emiatt + rám ne sózzák xd
Válaszokat előre is köszönöm!
Bocsánat a néhol kicsit értelmetlen fogalmazásért.
„az volt kiírva, hogy a teljes árat csak a kosárban látom majd csak. Be is tettem a kasszába de azt írta, hogy a következő oldalon fogom látni a teljes árat”
Ez konkrétan illegális, szóval ne ugráljon.
„IP cím vagy valami hasonló alapján nem azonosítanak be engem”
IP cím mögött rejlő felhasználót a szolgáltató csak a rendőrségnek ad ki, és csak bűncselekmény gyanúja esetén; egy egyszeri kamuvásárlás még nem az.
Konkrétan mi illegális?
Hogy az adatokat hamarabb kéri el mielőtt tudatná a végső összeget?
Olyant tehet egy webshop csak, hkgy a vásárlást regisztrációhoz köti, ÉS csak bejelentkezve láthatod az árakat. Ilyent szinte csak nagykerek tesznek. Végfelhasználót csak elriszt a vásárlástól.
Ne neked legyen büntudatod, hanem nekik.
99%, h maga a webshop is kamu volt.
Àszf, jogi személyiség van feltüntetve az oldalon?
Már hogy ne lenne bünti?
Szerinted cska úgy büntetlenül lehet küldözgetni a kamu rendeléseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!