Alokazia növényem gumója rohad?
Figyelt kérdés
Van egy alokazia virágom,alig locsolom szetszedtem megnéztem a törzset semmi baja,és még nem is vizes ha túl ontoztem volna.sajnos látszik és Érződik rajta hogy puha a gumoja és valószínű rothadásnak indul? Ha valaminek ilyen fajta növénye kérem írjon!!2022. dec. 25. 21:33
1/1 anonim 

válasza:

Tulajdonképpen mi a kérdésed?
Alocasia sokféle van, nekem is volt régebben két fajta.
Nincs gumója. Rizómája van. Nem puha, bár nem kőkemény. Ha látványosan puha, akkor tényleg rothadhat.
Az nem derült ki a leírásodból, hogy biztos, hogy nem öntözted túl? Mennyi időnként locsolod? Nincs esetleg kaspóban? Hány fokon tartod, milyen fényviszonyok mellett? Túltápozás kizárt?
Miért szedted szét, ha semmi baját nem láttad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!