Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jártas benne valaki?

Jártas benne valaki?

Figyelt kérdés
Volt párommal együtt éltünk nem vagyunk házasok. Lett egy közös kis fiunk aki 4honapos anya tejes. Megromlott a kapcsolatunk így a szulőhazamba költöztem a szüleimhez. Jelenleg nem dolgozom amíg anya tejes a kisfiam sajnos. Viszont apuka el szerettne minden áron venni tollem jogi úton. ( Nem tiltottam tolle a kisfiút) Van erre esélye ? Ügyvéd által papír formát intézett hivatalosan. Nem tudom mi tévő legyek ?!

tegnap 22:13
 1/6 anonim válasza:

A gyermek nem minden esetben az anyjához tartozik, a férfi, az apa is éppúgy képes betölteni azt szerepet a gyermeke életében. De ez nem ilyen egyszerű.

Az ítélet legfontosabb kritériuma a gyermekkel való törődés, hogy melyik szülő milyen szintű ellátást képes biztosítani gyermekének.

Egyébként mi az oka annak, hogy a volt párod meghozta ezt a döntést?

tegnap 22:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én nem zárkóztam el a lathatastol akár napi szinten sem. Valószínű a fejébe vett valamit ,vagy mondhatták neki és így. Nem igazán tud törődni egy 4 hónapos kis fiúval .
tegnap 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:

"Ügyvéd által papír formát intézett hivatalosan."

Ez mit jelent?

Egyébként elvileg eléggé anya-pártiak a hazai bíróságok, így kicsi esélyt látok rá (bár jó lenne tudni, mi van abban a "papír formában").

Én most vagyok túl egy peren, és bár nálunk semmi hasonló szándéka nem volt az apukának, de elméleti alapon megkérdeztem az ügyvédemet, hogy milyen esetben bukhatnám a felügyeletet, és azt mondta, hogy mivel eddig én neveltem, és minden rendben volt, így kb. csak az lehetne ok, ha kiderülne hogy verem vagy veszélyeztetem a gyereket.

Csak azért írom ezt, hogy ha van tető a feje fölött, van pénz az alapvető igényei kielégítésére, és rendesen gondoskodsz róla, akkor szerintem nem lehet gond.

De egy ügyvédet keress azért...

tegnap 22:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze a szükségletei meg vannak,illetve lakás is ide is van be jelentve születése óta. A család segít ,míg el tudok menni dolgozni meg egy pici idő :)
tegnap 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:

4!

Az én fiam 2,5 éves, én sem dolgozom még...

Csedet kapsz amúgy? Vagy most semmi bevételed nincs?

tegnap 22:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Alap támogatást kapom. Nem volt hosszútávú bejelentesem sajnos
tegnap 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!