Jártas benne valaki?
A gyermek nem minden esetben az anyjához tartozik, a férfi, az apa is éppúgy képes betölteni azt szerepet a gyermeke életében. De ez nem ilyen egyszerű.
Az ítélet legfontosabb kritériuma a gyermekkel való törődés, hogy melyik szülő milyen szintű ellátást képes biztosítani gyermekének.
Egyébként mi az oka annak, hogy a volt párod meghozta ezt a döntést?

"Ügyvéd által papír formát intézett hivatalosan."
Ez mit jelent?
Egyébként elvileg eléggé anya-pártiak a hazai bíróságok, így kicsi esélyt látok rá (bár jó lenne tudni, mi van abban a "papír formában").
Én most vagyok túl egy peren, és bár nálunk semmi hasonló szándéka nem volt az apukának, de elméleti alapon megkérdeztem az ügyvédemet, hogy milyen esetben bukhatnám a felügyeletet, és azt mondta, hogy mivel eddig én neveltem, és minden rendben volt, így kb. csak az lehetne ok, ha kiderülne hogy verem vagy veszélyeztetem a gyereket.
Csak azért írom ezt, hogy ha van tető a feje fölött, van pénz az alapvető igényei kielégítésére, és rendesen gondoskodsz róla, akkor szerintem nem lehet gond.
De egy ügyvédet keress azért...

4!
Az én fiam 2,5 éves, én sem dolgozom még...
Csedet kapsz amúgy? Vagy most semmi bevételed nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!