Ügyvédek,ügyvédjelöltek!Ti hogyan dolgozzátok fel lelkileg amikor a szemetek láttára a bunkó rendőr nyomozó a kihallgatáson igazságtalanul meghurcolja a gyanúsítottat(aki a börtöntől való félelmében dadog,remeg),akiről később kiderül hogy ártatlan?
Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 02:25
2/32 anonim válasza:
Az ügyvédnek ez a munkája. Érzelmileg egy csöppet sem fogja meghatni az, hogy jogos indokból csukták-e le a védencét. Mindez csak pénz kérdése.
3/32 A kérdező kommentje:
Én voltam meghurcolva, mert önbíráskodtam(megfenyegettem anyukám adósát 2 tanú előtt, hogy ha nem fizeti vissza a tartozását akkor szétverem a fejét)50ezres felfüggesztett pénzbírságot kaptam,de a lalki trauma hogy, meg voltam hurcolva,(dadogtam,remegtem a félelemtől az ügyvédem szeme láttára a kihallgatáson) egy életre szól számomra, meg is voltam alázva, ujjlenyomatvételkor önelégülten mondta a rendőr, hogy "Milyen jó hogy nem kell a gyanúsítottaktól székletmintát venni" A rohadék aki feljelentett a mai napig tartozik anyukámnak,jogi úton semmi esély a tartozás behajtására.
2022. okt. 16. 19:01
4/32 anonim válasza:
Ezek szerint a foglalkozás elérte a célját, örülj neki, hogy nem tapasztaltad meg a börtöni körülményeket.
5/32 A kérdező kommentje:
De így is olyan lelki-pszihés sérülést szereztem ami úgy fáj mint az állat,és életem végéig fájni fog. Ráadásul ezek után vártam a villamosra a megállóban és odajött hozzám a mocsok és még bele is mosolygott a képembe,azt a gonosz tekintetet,szemeket nem lehet leírni,brutálisan gonosz volt.Jól tudta hogy nem merem megütni, mert félek a börtöntől.
2022. okt. 16. 20:09
6/32 anonim válasza:
Akkor talán keress fel egy pszichológust. Nekem is volt már dolgom a "mocskokkal", és érdekes módon normális viselkedésre normális reakciót kaptam tőlük, szóval nem tudom, hogy te melyik álomvilágban élsz.
7/32 A kérdező kommentje:
Előszőr normálisan viselkedve kértem hogy fizesse vissza a tartozását,de esze ágában nem volt,szóval normális viselkedésre nem kaptam normális reakciót, jogi úton nem lehet behajtani,így az egyetlen esély az önbíráskodás volt.(bár nem 2 tanú előtt kellett volna megfenyegetni).Azt gondolod hogy ha normálisan viselkedsz, akkor visszafizeti a tartozását egy mocsok?Én élek álomvilágban?
2022. okt. 16. 20:29
8/32 anonim válasza:
Nem, én a rendőrt értettem "mocsok" alatt, furcsa módon én nem ügyvéddel mentem kihallgatásra, és nem is gyökérkedtem velük. A tartozás visszafizetése pedig a Ptk.-ba tartozik, az önbíráskodás pedig még mindig büntetőjogi kategória, jó reggelt!
9/32 A kérdező kommentje:
Normálisan viselkedtem a kihallgatáson, mégis megalázott a rendőr.Ha gyanúsítottként hallgatnak ki akkor kötelező hogy védő is jelen legyen különben a vallomás nem vehető figyelembe a bíróságon.
Azt értem hogy
" A tartozás visszafizetése pedig a Ptk.-ba tartozik, az önbíráskodás pedig még mindig büntetőjogi kategória"
de abba belegondoltál-e hogy vajon mennyi esély van rá hogy polgári peres úton vissza legyen fizetve a pénz?
2022. okt. 16. 21:15
10/32 anonim válasza:
Megalázni akkor fog a rendőr, ha okot adsz rá, akadályozod a munkáját. Egyébiránt ha nagyobb összegről van szó és jogos az igényed, akkor polgári peres úton simán érvényesíteni tudod. Többek közt ezért vannak végrehajtók, hidd el, ők nem viccelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!