Népszámlálás adatkezelését elolvastam. Mi van, ha nem fogadom el az adatkezelést? Ekkor is jöhet a 200e Ft-os bünti? Egyáltalán nem értek egyet az adatkezeléssel, de így is kötelező kitölteni?
Internetes vásárlás és a népszámlálás kérdéskörei ég és föld! Nem részletezem.
Nem az a lényeg, van-e adatkezelés vagy nincs! Az a lényeg, a népszámlálás érzékeny adatokat tartalmaz és akik az adatkezelők stb. stb., akikhez eljutnak az adatok, amilyen sokakhoz eljutnak az adatok, azzal nem értek egyet. Illetve azzal sem, mi a f* köze van az államnak pár dologhoz.
Tudom, tudom, mi a kommunikáció az állam részéről a kitöltéssel kapcsolatosan. Attól én még továbbra sem értek vele egyet, akikhez eljutnak az adatok.
Tudom, tudom, így is sok mindent tudnak egy-egy emberről már...nem ez a lényeg!
Nekem már nincs közös ügy, ami a mostani rendszert érinti. Nem érdemes ezen vitatkozni, mert ez sem lényeg most.
Tájékoztatás, egyetértés, kötelezőség stb. stb. van különbség jogi szempontból.
Egyetért vagy elfogadja (most hirtelen nem emlékszem pontosan)? Ez a kérdés. Nem az van az adatkezelésnél pl. tájékoztatjuk, hogy ez és ez van és kötelező a pipa.
Megkérdezi, egyetértek-e? Nem értek vele egyet. Ez az igaz!
Ha azt kérdezné, tudomásul veszem-e, akkor igen a válasz és nem hazudok. Ettől még nem értek vele egyet.
Teljesen értem: ha adatokat töltök ki, akkor azt muszáj valakinek kezelnie! Ez rendben van! Még egyszer nem írnám le, mi a gondom.
Szóval most hazudok azért, hogy ne legyen bírságom.
Az adatok is millió helyre kerülnek, amivel nem értek egyet.
A beugró kérdés nem tartalmaz kötelezőséget! Egyetértek-e? Ez a megfogalmazás és nem az, hogy pl. elolvasta és tudomásul veszi...
Már lényegtelen a továbbiakban.
Hazudok, hogy elküldhessem az anyagom. Ez (is) gáz!
"Megkérdezi, egyetértek-e?"
Ennek az értelme viszont más mert ez nagyon pontatlan megfogalmazás - lásd az előbbeket. Abból bőven megértheted - ha akarod persze.
De talán így érthetőbb:
1. Az adatkezelést jog írja elő és nem taláhatnak ki akármit (se egy cég, se az állam sem találhat ki akármit - ebben egyezik a céggel).
2. Az adatkezelésen egy cég nem változtathat, azt nem a cég írja, hanem a jog.
3. Az állam sem változtathat rajta, mert szintén a jog írja.
4. Vagyis nem alku tárgya egyik fél részéről sem az adatkezelés mikéntje!
5. Kötelező előre az adatkezelésről tájékoztatást adni és ezt adja a pipálós.
6. Ez ha utánanézel a jogban egy átvételi elismervényt jelent (a pipa).
Vagyis ezt nem lehet csak úgy kitalálni, mint egy banki szerződés elemeit. Adott módon KELL kezelni és erről adnak tájékoztatást! Te csak pipálod, hogy megkaptad.
És a fogalmazásán (ami valóban nem túl jó) azon meg hiába morcizol, mert semmire sem mész vele még bíróságon sem.
"Egyetért vagy elfogadja (most hirtelen nem emlékszem pontosan)?"
Aha nem érted jól :) Figyusz. Az adatkezelést jog alkotja és az el KELL fogadd amit a magyar jog alkotott eddig. Külön bíróságon keresetet nyújthatsz be, perelhet és mehetsz EU bíróságra is.
De a tartalma simán egy JOGI TÁJÉKOZTATÁS!
Mint egy okmányirodában is jog szerint járnak el. Nincs olyan, hogy te bemész egy okmányirodába és más ügymenetet akarsz! Az ügymenetet előírják.
Ezen amúgy tényleg nem tud változtatni se egy cég se az állam sem. Biztosan láttad már, hogy szokott lenni ilyen pipálósaknál kihagyható egyéb is. Na azok a cifrák! Ott kellhet valóban elolvasni, mert az saját gyártású akármijük és abban azért lehetnek "érdekességek".
Az adatkezelés tartlamát jog szerkeszti meg tartalmilag és nem tudjuk nem elfogadni. Se az nem változtathat rajta aki adja se az aki kapja. :)
Olyan mintha az utcán leszólít egy rendőr és kéri az iratait valakinek. Az illető nem közölhet olyat, hogy "Nem fogadom el, hogy ön igazoltathat engem.".
:) Na okés. Egyébként nagyon ki lett vesézve egy mégis hozzátehető a jobb megértés kedvéért.
A kifejezés tévesen honosdott meg az interneten a "szerződési feltételeket elfogadom" szóhasználatából átvéve. Ott, egy szerződésnél valóban elfogadjuk a szerződési feltételeket, ennél viszont valójában nem.
És nem hazudsz vele, mert ez elírás. Olyan mintha egy nyitvatartó üzlet bejáratán véletlenül meg lenne fordítva a "nyitva-zárva" tábla. Ha az üzlet láthatóan nyitva van és a zárva tábla van ott az is csak elírás félének számít és nem vagy betörő. :)
Szerintem zárjuk le. Sz* a rendszer! Kötelezőségek vannak, nem egyértelmű kommunikációval sok esetben. Olyan kényszerítések, rossz érzések vannak, elferdített dolgok, hazugságok, ami miatt sokaknak szégyen már magyarnak lenni. Kitöltöttem. Dugják fel maguknak és kívánom, mielőbb menjen a levesbe ez a f* kormány.
Hazudni hazudtam. Ezt nem lehet másképpen mondani. Ha valamivel nem értek egyet és azt írom, igen, akkor nem mondtam igazat. Ezt lehet szépíteni. Egy ilyen esetben egyértelműen kellene lennie mindennek. Nem az! Ez nem egy bolt. Nagyon kívánom, a karma mihamarabb eljöjjön és végre a nép felébredjen és elzavarja ezt az idióta, becsapós, hazug, önmaga gazdagodásával foglalkozó kormányt.
Ezt nem keverném az általában vett nem megfelelő politikai intézkedésekkel. Semmi köze hozzá. :) Meg semmi köze a pl. banki szerződések kisbetűs részeihez, ez nem olyan. És semmi köze az elhagyható kipipálós egyebekhez, például cookie elfogadásokhoz, és ez nem olyan. :)
A GDPR-nek olvass utána mait az emberek kiküzdöttek magunknak pont ezen okokból, hogy ne kelljen számukra hátrányos dolgokat bepipálniuk.
Az adatkezelés olyanokról szól, hogy pl csak ... használja az adatokat és csak ... céljára és hol lehet kérni adatbeteintést és törlést. Röviden ilyenek vannak benne, ami mindenkinek jó. :)
Semmi köze a szerződések cifraságaihoz és cookie-khoz. Amúgy a cookie pipálósban vannak ám a ravaszságok. :) Ott van az, hogy kik kapják az adatokat a konkrét cégen túl. :) A sima GDPR adatkezelésnek ehhez pont, hogy semmi köze, sőt ez a lényege, hogy semmi köze hozzá.
Itt van a népsz.2022 adatkezelése. Nincs benne semmi olyan...
Te nem kevered, én keverem.
Valamiért én keverem. A kérdések feltevése felismerést szülhet. Azaz rájöhet az ember, a másik miért gondol valamit......
A GDPR-t anno átolvastam.
Olyan helyen dolgoztam (több is), ahol arról volt szó, amit Te írtál. Aztán pedig rájöttem, csak az nem tud meg adatokat, aki nem akar. Titkosítás, egyebek? Ezek csak szavak. Persze vannak olyan területek, ahol betartanak dolgokat.
A kérdések sz*ok és nem tartoznak a népszámláláshoz és túl sok helyre mennek az adatok, az érzékeny adatok és már az első kérdésnél elbukott ez a fo*s.
A fejétől bűzlik.... ahogy szokták mondani.
"csak az nem tud meg adatokat, aki nem akar. Titkosítás, egyebek? Ezek csak szavak. Persze vannak olyan területek, ahol betartanak dolgokat."
Ez így is van valóban. Adatokat adják veszik és sok helyre eljutnak. Ettől még jobb helyzetet teremtett az adatkezelési pipálós elkülönítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!