30 napos felmondásomat be adtam a munkahelyemen. Oktober 7-én pénteken jár le a felmondásom. Az a kérdésem: pénteken még dolgoznom kell? És hétfőn adják a papírokat vagy pénteken az utolsó napon kapom meg a papírokat?
Ha úgy érted azt, hogy akkor jár le, hogy az a felmondási idő harmincadik napja, akkor még dolgoznod kell, hiszen az általános munkarend szerinti munkanap.
A munkáltatónak a felmondási időre is kell munkaidőbeosztást készítenie, onnan is látni fogod; de erre készülj.
(Sokan azért bizonytalanok a határnapokban, mert az időhatár és a térhatár eltérő.
Pl. ha egy pályázatot november tizedékéig lehet beadni, akkor november tizedikén egész nap még érvényesen benyújtható, hacsak nem írnak óra határt. Tehát a határnap még beletartozik a határidőbe.
Ugyanakkor, ha azt mondják, menj el a falig, akkor a fal már nem tartozik bele a megteendő útba.)
"30 napos felmondásomat be adtam a munkahelyemen."
Felmondás van, ami 30 napos felmondási idővel jár. :)
"Oktober 7-én pénteken jár le a felmondásom."
A felmondási időd jár le, nem pedig a felmondásod. :)
"Az a kérdésem: pénteken még dolgoznom kell?"
Ha péntekre beosztanak műszakra, akkor még az utolsó munkaviszonyos napodon is "dolgoznod" kell.
"És hétfőn adják a papírokat vagy pénteken az utolsó napon kapom meg a papírokat?"
Ezt senki nem tudja, csak a munkáltatód. Neki a munkaviszony utolsó napját követő 5. munkanapig kell biztosítania legkésőbb a leszámolási papírokat, és a ledolgozott időre járó béred. Addig bármelyik nap elszámolhat Veled, de legkésőbb a munkaviszony megszűnését követő 5. napig köteles!
Ha személyesen nem intézed ezt velük, akkor az 5. munkanapon köteles a nyilvántartásában szereplő címedre kipostázni az iratokat. Ha készpénzes bérfizetés volt a cégnél, akkor a béredet is köteles postán továbbítani részedre.
"Egyébként már 18 éve dolgozom ott."
Ez dicséretes, de lényegtelen, ha Te mondtál fel.
Érdekes akkor lenne a 18 év munkaviszony, ha a munkáltató mondott volna fel Neked. Ilyen esetben ugyanis a munkaviszony hosszával arányosan növekedne a felmondási időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!