Ikerlanyoknak név? Melyik hangzik jobban?
Fazekas a vezetéknév, mindenképp olyat szeretnénk ami alliteral.
A Fedóra tetszik nagyon, az szerintem különleges, de a másikban nem vagyok biztos. Frida? Flóra? Franka?
Ha arra gondolsz, hogy az iskolában a többi gyerek esetleg szivatná őket, nyugi a gyerekek elég kreatívak, ha valakit szivatni akarnak, találnak rá okot.
Amúgy hidd el, minden jobb, mintha az osztályban van még 1-2 ugyanolyan nevű mint te.
Nem, én ezeket a direkt alliteràló neveket nem értem. Szuperhősöknél a mesekönyvben még oké...
Jó, valszeg anyuék nem fehérek, de ezt a nevet ezek a lànyok jóideig nem vàltoztathatjàk meg.
Gratulálok a kis Fazekas Kalaphoz.
19-esnek: "A Fedóra név eredete és jelentése
Görög-latin eredetű, a Dórotheosz görög férfinévből. Jelentése: Isten ajándéka." Forrás: [link] ill. [link]
Az, hogy egy kalapfajtát fedorának neveznek (rövid o-val), pusztán hasonlóság, Sarah Bernhardt viselt ilyen kalapot Victorien Sardou Fedora c. művének előadásán, amint a wikipédiás cikk is említi.
Másik wikis cikk: [link]
Továbbá a wikis egyértelműsítő lap megmutatja, hogy van több dolog is ezen a néven: [link]
Ha már utánakeresel valaminek, csináld alaposan. :) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!