Posta kifizeti a csomagot ha elveszett náluk?
Ha reggel a csomagos postás a nevére vette a csomagot (tehát van konkrét személy hogy ki fogta a kezében utoljára,nem csak úgy "elpárolgott" a sok ezer többi között)de mire a címre ért vele elveszett az az ő sara,már ma este leszámoláskor tud róla a posta mert vagy a csomaggal kell elszámolnia a raktárban vagy a címzett aláírásával az átvételről/letétbe rakásról.Vagy vele fizettetik meg vagy a posta,de a kézbesítőt nem fogják megdicsérni.
Az más kérdés hogy a 15.000Ft-ot fizetik ki vagy csak a szállítást vissza a feladónak az más kérdés.Állítólag nem is te vagy az illetékes a panasztevésben hanem a feladó,vele fog egyezkedni a posta.
Pontosan így van kérdező, írtam e kérdésedre válaszomként javaslatot, hogy a feladás módját érdemes lehet esetleg kideríteni (tértivevény stb), de törölték válaszom, miszerint "trollkodtam" azáltal, hogy sejtést írtam a kérdésedre, és beleírtam a "szerintem" szót, holott az első válaszoló is bele írta válaszába, mégse törölték az övét.
Hol itt az iogazság?
Korrekten válaszoltam, és megkaptam hivatalos email válaszban, hogy "trollkodtam a válasszal". :D
Miközben a gyakori tele van sejtő válaszokkal, még konkrétan e kérdésnél is, pontosan, ahogy te is jelzed, pl az előttem szóló válasz meg kifejezetten hasraütés szerű.
Hiába jelzem hivatalos email-ben az itteni illetékeseknek, hogy nem én trollkodom, sőt, releváns választ írtam, nincs reagálás arra, hogy rányomok a felkiáltójelre a többi, sejtést író válasz esetén.
Kettős mérce? Pikkelés?
Egyébként több, mint egy éve, bizonyos szekcióban szakmai válaszokat adok, erre hivatalos email-ben az itteni sejtő válaszomat törölve "letrollozást" kaptam... Döbbenet. Olykor én is írok vicces választ itt-ott, ha olyan a kérdés, de nem vagyok trollkodó, már bocsánat, hanem rendszeresen segítő váalszokat írok, vagy véleménykérésekre, érdeklődésekre komoly válaszokat.
Tudja az illető, kinek szól. Ez hatalommal való visszaélés és felháborító!
(Nem a kérdezőnek szól.)
Csak halkan jegyzem meg Dzsoki, hogy RL ragszáma az ajánlott levélnek van, nem a csomagnak... ahhoz értékbiztosítás nem tartozna, az értéklevél már kikerült a postai szolgáltatásból, bár a ragszáma sem RL lenne, hanem EL...
Levelet eleve nem kovsinál szortíroznak, csak csomagot... de a csomag nem levél... eleve más kézbesítési macedúrát követ, más az elszámolása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!