Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A posta meg tud találni egy...

A posta meg tud találni egy elveszett csomagot?

Figyelt kérdés
Hollandiából rendeltem és a PostNL szállította a csomagom, valószínűleg a Magyar Posta szállította volna ki nekem. Már április 26-a óta várom, a PostNL azt írta lehetséges, hogy elveszett. A csomagom már itt van az országban. Hol tudnék érdeklődni? Köszi!

2018. máj. 22. 18:41
 1/4 anonim válasza:
Eloszor is a hyi postan aztan ha ott nem tudnak segiteni akkor kerdezd meg ott hogy hogyan tudnal utana jarni a dolognak valami telefonszamot vagy email cimet adjanak vagy barmilyen elergetoseget aki esetleg tobbet tudna segiteni
2018. máj. 22. 19:30
 2/4 anonim válasza:
*helyi postan
2018. máj. 22. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Aki feladta a csomagot annak kell kerestetni. Tudakozványt kell indítania a csomagod számával amit az ottani posta adott ki.
2018. máj. 22. 20:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, ezt a hosszú választ pont ezelőtt 10 perce írtam egy olyan kérdésre ahol érdekelt volna egy személyt hogy hogyan adjon fel csomagot Amerikából Magyarországra:

"Nagyon melegen ajánlom hogy mellőzétek a lehető legnagyobb módban a Magyar Postát!!! A Magyar Posta szó szerint úgy működik mint a szerencsejáték, lehet olcsón megúszod de ott a maradék 10% hogy a csomagod örökre elvesződik. Igen, jól halottad. Ha mégse hagynád annyiban a történteket és elkezdenél után járni hogy hová tűnt az a csomag előbb utóbb rájönnél hogy abból az energiából amit befektettél az utánajárásba már rég túlórákból össze szedted volna a 20.000 forintot és újra kérted volna a csomagot barátnődtől egy másik futárszolgálattal. És sajnos ez nem túlzás hanem a valós igazság...

Én is akkor mondtam le végleg a Magyar Postáról mikor olvastam egy történetet egy személyről aki BELFÖLDÖN, EGY MAJDNEM 170.000 FORINTOS TV-T ADOTT FEL, KÖVETÉSSEL és úgy is "elveszett" a csomag. Természetesen a személy nem hagyta abba hiába kapta 2 hónapon keresztül minden héten a betanult szöveget az ügyfél tájékoztatótól hogy "utánajárunk hamarosan". Végül ő maga járt utána és rá fél évre meg is lett a TV: vissza küldték a Media Markt-be (ahonnan eredetileg vette) mivel még a Media Marktes dobozba adta fel a postára és azt mondták út közbe leszakadt a címzés és címzett felirat és eltűnt.... Ha ilyesmi megtörténhet belföldön egy majdnem 200.000 forintos csomaggal, nyugodj meg, a 20.000 forintos külföldi csomagod még úgy se lesz meg ha elvesződik.

Ami meg a trackinget illeti kb egyenlő a semmivel, ha elvesződik elvesződik, senkit se fog érdekelni hol volt a te csomagod legutoljára a tracking szerint meg ott már nincs és kész. Másik eset: jön be Magyarországi csomag külföldről, külföldi tracking átvált egy olyan állapotba miszerint most fog kerülni feldolgozásra Magyarországon, 3-4 hét eltelik és még mindig semmi mozgás. A Magyar Posta trackingje szerint még csak meg sem érkezett a az országba. Következik 1-2 hét mutogatás egymásra a Magyar Posta és a külföldi posta között hogy most akkor kinek is hamis a trackingje. Rá összesen vagy másfél hónapra hogy a külföldi posta szerint megérkezett magyarba a csomag ténylegesen ki is lesz kézbesítve és a Magyar Posta elnézést kér az ügyféltől a késedelem miatt DE amúgy a külföldi postának a hibája mert blablabla... Természetesen ezek után egyértelműen kiderült hogy tényleg Magyarországon volt másfél hónapig csak idő közben elkallódott a logisztikai központba valahogyan, just Magyar Posta stuffs...

Lehet vállalni természetesen a rizikót, nincs meg tiltva, én a helyedben viszont ezek után a történetek után (+ személyes tapasztalatokból is kiindulva) inkább ráfizetnék pár ezer forintot de tudjam biztosan hogy a csomagom nem fog eltűnni a "utánajárunk és majd értesítjük" végtelen körforgási Bermuda-háromszögbe"

Viszont látom hogy azt írtad hogy a csomagod itt van Magyarországon, szóval ezek szerint van trackinged. Vagy ha nincs akkor honnan tudod hogy itt van az országban? Amennyiben tényleg van trackinged fontos az időpont amikor az első update történt az országon belül és maga az update szövege (de ez szinte minden esetben a feldolgozásról kéne legyen). Ha ezeket megosztod lehet tudok részletesebben is válaszolni.

2018. máj. 24. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!