Rohadtul utálom a törit. Ti nem?
1. Utálod a törit és a tanárt
2. A kémia tanár téged utál
3. Rossz vagy fizikából...
Nem lehet, hogy a baj a te készülékedben van? :)
Nekem közömbös volt a történelem, de mindig megtanultam az anyagot. Aztán úgy alakult, hogy töritanár lettem, azóta imádom, és érdekel.
Én szerettem,múlt idő,Romániába lakok és 8.-tól románul lesz,szóval utálni fogom úgy ahogy van.
14/l
1. Utálod a törit és a tanárt
2. A kémia tanár téged utál
3. Rossz vagy fizikából...
Nem lehet, hogy a baj a te készülékedben van? :)
csak mondom, hogy tavaly töriből lettem négyes és azon kívül mindenből ötös, pedig rohadt sokat kell tanulni..
Leírok Neked két kokrét esetet - 42 éves fejjel.
A történelem nekem sem volt a szívem csücske, - tényleg vannak olyan részei, részletei, amelynek már az elolvasásától is "ökölbe szorul az ember bokája".
-Főleg amikor ideológiai részletekkel úntatják az embert, - lásd. "Marxizmus-Leninizmus" és társai...
Mindezekkel szemben:
Nagyon függ, hogy milyen módon tanítják az embernek a történelem tantárgyat.
A kulcs az - bármilyen (!) - ismeretanyag magas szintű átadásának, hogy "milyen tálcán rakják az ember elé".
Olyan ember nem tud magas színvonalon ismeretanyagot átadni, aki csak "munkaként" éli meg a tanítást, - lélektelenül "lenyomja" az ismeretanyagot, aztán "Aki bújt, bújt, aki nem, nem!"
A szakmunkásképző iskolában, - mert én ötvös-ezüstművesnek tanultam anno, - volt egy történelem-magyar szakos Tanár, amely engem is tanított. Ez az ember egy bukott egyetemi tanár volt, - szeszesitalt fogyasztott (sajnos munkaidőben is) és eltávolították az egyetemről. Hirhedt, - nem HÍRES (!) - osztályba jártam, "az ördög csak jelenthetett neküknk", törtük a tanárokat, mint a diót...
Sokan bedobták a törülközőt...
Amikor ez az ember felállt a katedrára, - ezt szó szerint vedd, - a légy zümmögését lehetett hallani, - olyan kussban voltunk.
Nem azért, mert székekkel, fejszékkel, krétával dobált minket ez a tanár, hanem azért, mert - a feleltetés után - elkezdte leadni az anyagot, és olyan színvonalasan adta le az ismeretanyagot, hogy "elfelejtettünk rosszalkodni", NEM TUDTUNK NEM RÁ FIGYEKNI, olyan előadó képessége volt.
Az ilyen Tanárok, - direkt írtam nagy "T"-vel, - képesek megszerettetni is bármelyik (!) diákkal egy tantárgyat úgy, hogy semmi extrát nem kell tenniük.
Az ilyen Tanárral maradandó, - pozitív - élmény, egy eltöltött tanóra, - és esze ágában nincs rettegni Tőle a diáknak. Az ilyen Tanár által leadott óra után még suhancként is azt éreztem, hogy kaptam valami pozitív pluszt, amit más nem lett volna lépes megadni számomra.
A "miért"-re:
Történt itt Magyarországon valami 1989 tájékán, amit elkereszteltek "rendszerváltásnak"...
-Ajtóstól rontott ránk a kapitalizmus, - átírták a történelemkönyveket is, stb...
A magyar tantárgy sem volt a szívem csücske, - nem is tanultam lelkiismeretesen a nyelvtani szabályokat az általános iskolában, úgy, ahogy később sem, - ez nagyon száraz volt az agyamnak, nem lehet úgy "megmagyarázni" semmit - úgy, mint akár a matematikában, a fizikában, vagy a kémiában... Vagy tudod, - vagy nem! Pont!
Az élet úgy hozta, hogy idegennyelvet kellett tanulnom és bizony az idegennyelvnek is van nyelvtani része.
Ugye el tudod képzelni, hogy "kapartam a lazúrt az agyamról", amikor azt mondta az idegennyelv tanárom, hogy "főnévi igenevekhez kapcsolódó"?
Ezért kell olyan dolgokat is megtanulni amelyek látszólag feleslegesek, - akkor, amikor még fogékonyabb az emberek agya, - mert ezek olyan alapok (sajnos), amelyekre bármikor szükséged lehet az életben!
És, hogy válaszoljak: Szeretem a történelmet.
Nagyon utálom, eddig 4 tanárom volt, nagyobb esélye van, hogy én vagyok hülye hozzá!
Valóban jobb lenne feltalálókról tanulni:)
Az lenne a legmegfelelőbb, ha matekot, fizikát, kémiát, és elektrotechnikát tanulnánk:)
Nekem ezek fontosak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!