Mikor van egy méret pl. 69 x 49 x 125 cm az mit takar? Melyik a magasság, a mélység és a szélesség?
Meg kell nézni a konkrét bútoráruház honlapján, hogy mit írnak!
Az ikeánál úgy van, ahogy az 1-es írja.
De láttam már olyat, ahol a mélység volt a harmadik adat.
Amikor koordinátákró és mértani idomokról hallgattam előadásokat az egyetemen (külföldön), akkor mi így jelöltük: térfogat = x.y.z, ahol:
x = maghasság, y = szélesség, z = mélység. Viszont üzletekbenn (hűtő, fagyasztóléda stb.)vagy szövegben láttam ennek ellenkezőjét is, tehár valóban nem egységes. Kár!
Elnézést kérek a melléütésekért!
(#5)
Cseppet sem mindegy!
Mert ha egy szekrénysorba mosogatógépet, mosógépet...akarok betenni, akkor nem mindegy, hogy valaki a mélységet, vagy a szélességet, netán a magasságot adja meg, mert oda olyan széles fér be, amennyi ki van neki hagyva. Ekkor nem segít más, mint vinni egy mérőszalagot és lemérni a gép szélességét, hogy beférjen a kihagyott részbe.
A legtöbb gép ára mellett sokszor feltüntetik a méreteit is nemcsak számmal, hanem szóban is. Ez viszont már más tészta...
Csal találgatunk.
Remélem a kérdező majd kiegészíti a kérdését és megtudjuk pontosan mit szeretne... szállítani, építeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!