Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aki ateista és evolúciótagadó...

Aki ateista és evolúciótagadó is egyszerre, az hogyan vélekedik?

Figyelt kérdés
Nemnagyon gondoltam volna, hogy létezik ilyen, mígnem múltkor belebotlottam egy YouTube videó alatt egy efféle alakba. Ateista, ám az evolúciót is csak népbutításnak tartja, ami kb. egy szinten van a vallásokkal. Ötletem sincs, hogy akkor hogyan vélekedhet az élőlényekről, mert az említetteken túl ezt sajnos nem fejtette ki.

2022. jan. 18. 14:28
1 2
 11/11 Pombe ***** válasza:

#10: " de már az első mondatoknál rájöttem, hogy továbbra se fogtad fel miről/mikről beszélek."

Oké. Akkor szerinted továbbra is elméletnek nevezendő, az hogy - mondjuk - idegen lények itt minket készre teremtettek, ahogy ezt megtudhattuk a Jupiter felemelkedése című - szerintem mese - filmből is - mint említetted. Szóval szerinted ebből a filmből tudjuk meg, hogy milyen tudományos elméleteket oktatnak az egyetemeken? Szval. már vizsgaanyag ennek a filmnek a fő mondanivalója? Netán komolyan foglalkozik bármelyik autentikus, lektorált, megfelelő impakt faktorú nyomtatott és/vagy elektronikus közlemény azzal, hogy a tök tudja milyen bolygóról (már elfejtettem a filmből - csak az elejébe néztem bele, mert azért a végtelenségig nem tudok röhögni...) származott le ide készen az ember? Töriből is ez már oktatott anyag, mint elmélet? Mert ha tényleg elmélet, annak a tudományban már kellene szerepelnie valamilyen hivatalos formában, ugye?

Mondok egy fiktív példát: Mari néni a piacon mérgesen kiböki Juli néninek - Nekem van egy elméletem, Julikám! Hidd el, hogy ezt a koronavírust direkt engedték szabadon, mert túl sok az ember a Földön, és egy részüket ezzel akarják kipusztítani... Bizony!

Ez ugye egy elgondolás - ahogy ezeket te szereted aposztrofálni. Szóval ez szerinted is elmélet? (vagyis Juli néni nagyon okos, nagyon tájékozott...) Vagy csak hipotézis? Esetleg szimplán csak egy mese? Fantáziálgatás?

Vagy ez mind ugyanaz?

Szóval Jupiter felemelkedése egyszerre nevezhető mesének, fantáziálgatásnak, hipotézisnek és elméletnek is?

A válaszodból (bízva az iránymutató nagy szakképzettségedben) majd bizonyára sikerül megtudnom, hogy hol is vannak komoly gondjaim a magyar szavak értelmezése terén.

2022. jan. 31. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!