A termék kézbesítése a pénzvisszatérítés után?
Sziaszok!
Jóval karácsony előtt rendeltem egy terméket, de nem érkezett meg szentestéig, így karácsony után pénzvisszatérítést kértem. Nemrég megkaptam, hogy a csomagom megérkezett, és átvehetem, de a pénzem már visszautalták.
Ilyenkor jogos az átvétel? Kinek a hibája, ha átveszem és megtartom? Az eladó megígérte karcsony előtt, hogy a szentestéig történő kézbesítés megtörténik, de januárban érkezett meg a termék. Az "okozott eszmei kár"-t semmilyen módon nem voltak hajlandóak kártéríteni.
Lehet ebből bármi bajom?
ÁSZF mit ír? Mert azt bele szokták tenni, hogy a termék kifizetéséig az az eladó tulajdonát képezi. Ha nem fizettél és megtartod, az ugyanúgy az eladó tulajdona marad, te pedig lopást követsz el. Feljelentés esetén nem neked fognak kedvezni a körülmények, mert te vagy a szerződést szegő fél.
Én a békéltető testületben sem bíznék, mert nem fogsz ingyen megkapni valamit, csak mert késett a kézbesítés. Kupont meg hasonló kis dolgokat szoktak felajánlani az eladók jóvátételként, de ha mondjuk rendeltél egy 100 ezer forintos terméket, nem kapod meg csak azért, mert a karácsonyi csúcsidőszakban - amivel mindenki tisztában van - késik a futár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!