Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Benti növénynek lámpa?

Benti növénynek lámpa?

Figyelt kérdés
Egy avokádót ültettem és tél is van, meg a szoba a ház árnyékosabb részén helyezkedik el, így nyáron sincs az évszaknak megfelelő vakító napsütés. Érdemes valamilyen lámpát venni az avokádónak? Ha igen akkor milyet?

2021. dec. 4. 16:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#8-as, milyen világítást használsz a trópusi növényekhez? Hol lenne érdemes venni?
2021. dec. 8. 05:49
 12/15 anonim ***** válasza:

A legtöbbhöz közönséges neoncsöveket, de idöközben van egy-egy direkt növényvilágításra való neoncsö is köztük. Nemrég hallottam ilyen LED-panelröl, ami kifejezetten növénylámpának készült, de nem próbáltam.

Ami meg az avokádót illet, könnyen lehet, hogy túl sok vizet kap, azért barnulnak a levélvégek. Az avokádót könnyebb hüvös helyen átteleltetni, elég neki 10 fok, kevés öntözéssel, akkor nem kell külön világítás sem neki, jobban túléli, mint meleg szobában, még plusz vilagítás mellett is.

Nekem van 15 éves avokádóm, a lépcsöházban telel, ahol max. 10 fok van, direkt az ablak mellett. Csak ritkán öntözöm télen, ha ledob néhány levelet, az nem probléma.

Tavasszal meg teljesen normális, ha elkezdi a régi leveleket ledobálni, nem kell megijedni, a hajtásvégeket nagyon hamar rengeteg levélke fog nöni.

2021. dec. 8. 08:34
 13/15 A kérdező kommentje:
Ez sok segítséget volt, köszönöm 😊 sajnos teleltetni 2 okból nem tudom, nincs megfelelő hőmérséklet hozzá, és ugyan 38 centi kb az avokádó, de még kicsike, nemrég ültettem.
2021. dec. 8. 16:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor most hol tartod? Hány fokon meg mennyire tudod ablakba tenni?
2021. dec. 8. 17:05
 15/15 A kérdező kommentje:
A szobámban van, nincs fűtés a lakásban, de nagyon kicsi a szoba ezért gyakran kell ablakot nyitni mert semmi levegő nincs bent, ajtó szinte mindig csukva mert 3 gazfickó cicus garázdálkodik és amint nyílik az ajtó ők bent, és a növények az ellenségeik. Szóval olyan 15-25 szokott talán lenni, nem tudom pontosan
2021. dec. 8. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!