Az baj hogy én úgy alszok hogy lámpát felcsukom ( nm éjjeli lámpa) ha nem rendes villany.ez árthat a szememnek?
A felcsukás az felkapcsolás? O.o
Nem tudom mennyire fogja hosszútávon összezavarni a biológiai órád.
Jó, írunk normális választ. De hol a normális kérdés?
Elsőként: baj, hogy; alszom; felkapcsolom; nem; hanem; villany. Ez
Kicsit sok hiba. Az éjjeli lámpa nem árammal működik? Mert, hogy rendes villanyt írsz később.
A világítási célú fényforrások nem adnak ki magukból káros sugarakat, ami ártalmas lehetne.
Hosszútávon ronthatja a látást ha nagyon gyenge fényben olvasol, vagy más egyéb tevékenységet végzel. De nem a fény, hanem annak hiánya fog megártani. Megerőlteted a szemed.
Az un. vakító fény inkább csak jelképes szó, a túl erős fényre.
Ha belenézel a napba, akkor sem a látható sugarak fognak megártani.
Az emberek életritmusa a nappali tevékenységhez, éjszakai pihenéshez igazodik. Egyes állatoknak fontos a rejtőzés, és éjszaka vadásznak.
Nekünk nincs dolgunk éjjel. Más kérdés, hogy a civilizáció bizony éjjeli tevékenységeket is hoz magával.
Ha tudsz úgy aludni, hogy körülötted világos van, akkor a szemed miatt ne aggódj. Hiszen azt úgyis lenyitod. Vagy nem?
Bennem az a kérdést merült fel elsőnek, hogy mentálisan rendben vagy-e.
Nincs-e benned szorongás, félelem, és biztonságérzetet ad, ha világos van a szobában. Ezt kellene megvizsgálnod, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!