Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Benti növénynek lámpa?

Benti növénynek lámpa?

Figyelt kérdés
Egy avokádót ültettem és tél is van, meg a szoba a ház árnyékosabb részén helyezkedik el, így nyáron sincs az évszaknak megfelelő vakító napsütés. Érdemes valamilyen lámpát venni az avokádónak? Ha igen akkor milyet?

2021. dec. 4. 16:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Nem a látható fénytartományt hasznosítják a növények.
2021. dec. 4. 16:23
 2/15 anonim ***** válasza:
54%

Az avokádó télen pihen, ha 15 fok alatt tartod, ilyen esetben nincs szüksége plusz világításra.

Ha melegebben tartod, akkor érdemes növénylámpát venni, van fénycsöves meg LED-es is.

2021. dec. 4. 16:26
 3/15 anonim ***** válasza:
53%

"Nem a látható fénytartományt hasznosítják a növények."

Ez ÍGY nem helyes, a növények a nem látható fénytartományt IS hasznosítják, de a láthatót is.

2021. dec. 4. 16:26
 4/15 anonim ***** válasza:
67%
UV lámpa kell neki. Hüllős boltokban kapni.
2021. dec. 4. 16:41
 5/15 anonim ***** válasza:
30%

A sima lámpák nem elég hatékonyak ehhez.

Ehhez tehát spéci láma kell.

Pl Sylvania SHP-TS.

Avokádó? Na persze 😃

2021. dec. 5. 09:29
 6/15 anonim ***** válasza:
5-ös: mi bajod az avokádóval? Nagyon könnyen kicsírázik és nem nehéz tartani sem.
2021. dec. 5. 16:04
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
6-os. Nekem aztán semmi. Másféle növényt szoktak lámpázni, eldugva a pincékben. Aminek grammja 3 ezer körül van :D
2021. dec. 5. 16:23
 8/15 anonim ***** válasza:

7-es: elég egycsatornás agyad van, ha csak ennyit tudsz elképzelni.

Nekem pl rengeteg trópusi növényem van, amelyeknek télen kell a plusz világítás, meg szerintem sok más ember is csak simán a disznövényeket akarja a lehető legjobban tartani.

Ha neked csak a fü jut eszedbe ilyen kérdésnél, akkor vagy függö vayy töle, vagy termeszeted, vagy rettentő ostoba vagy.

2021. dec. 6. 08:16
 9/15 anonim ***** válasza:
8, Igen, én függő vagyok :D
2021. dec. 6. 08:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Ajj... Nem értem komolyan hogyan jött ez... A kedvenc gyümölcsöm az avokádó, és mostanában nagyon megszerettem, párom pedig hozott egyet meglepetésből, csíráztattuk a magját és elültettük. Nagyon szeretem ezt a növényt mert első közösen ültetett kis babavokádó, szóval igyekszem vigyázni rá ahogy csak tudok. Már 36 centis, és napi 1-2 centit nő, de a levelei vége barnulnak és ledobta csak a levél véget... Szóval aggódok érte mert hideg van a szobában, meg tél révén nem sok fény. Most egy infravörös melegítő lámpát kapcsolok be neki amikor hűvös van, remélem segít neki. Olvastam sólerakódásról meg tápanyag hianyról, hogy az lehet a gondja... Nő szépen csak barnul a levél vége. Kíváncsi vagyok mekkora lesz mert nagyon gyorsan nő. Köszönöm a hobbikertész társaimnak a segítséget 😊
2021. dec. 8. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!